Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος: Αντιδράσεις στο Twitter για “λάθος απάντηση” που θεωρήθηκε σωστή

Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος: Αντιδράσεις στο Twitter για “λάθος απάντηση” που θεωρήθηκε σωστή
Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος: ΑΝΤ1

Ξεσηκώθηκαν οι χρήστες του Twitter με την απάντηση που έδωσε παίκτη στο "Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος" και πέρασε για σωστή, ενώ ήταν λάθος. Ποια ήταν η ερώτηση.

Επέστρεψε το βράδυ της Παρασκευής (24/06) το τηλεπαιχνίδι “Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος” στον ΑΝΤ1 και οι χρήστες του Twitter ήταν συντονισμένοι, παρακολουθώντας τις ερωτήσεις της παραγωγής και τις απαντήσεις των παικτών.

Οι τηλεθεατές εντόπισαν για άλλη μια φορά λάθη στις απαντήσεις που δόθηκαν αλλά και στα στοιχεία που μοιράστηκε με τους τηλεθεατές ο παρουσιαστής του προγράμματος, Γρηγόρης Αρναούτογλου, και ξεσηκώθηκαν σχολιάζοντας το παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, η διαφωνία τους αφορούσε μία ερώτηση για το μήκος της σάρισας (ενός αρχαίου όπλου σαν δόρυ), με τον παίκτη να απαντά 7 μέτρα και τον παρουσιαστή να δέχεται την απάντηση ως σωστή.

Οι “τουιτεράδες”, ωστόσο, αντέδρασαν και επικαλέστηκαν πληροφορίες από τη Βικιπαίδεια, όπου αναγράφεται χαρακτηριστικά:

“Η σάρισα ήταν αρχαίο όπλο, ένα δόρυ μεγάλου μήκους, το βασικό επιθετικό όπλο της μακεδονικής φάλαγγας. Ήταν κατασκευασμένη από σκληρό ξύλο κρανιάς, δέντρο που αφθονεί στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας. Η κρανιά φτάνει σε μεγάλο ύψος με ευθύ κορμό, παρέχοντας έτσι δόρατα με μεγάλο μήκος, σχετικά ελαφρά, με σκληρότητα και αντοχή.

Χαρακτηριστικό της σάρισας, το οποίο κυρίως διαφοροποιούσε τη μακεδονική από τις οπλιτικές φάλαγγες, ήταν το μήκος της. Αρχικά περίπου 4,5 μέτρα, έφτασε τον 2ο π.Χ. αιώνα τα 6,50 μέτρα. Είχε σιδερένια αιχμή και σαυρωτήρα στο αντίθετο άκρο, ως αντίβαρο και για να καρφώνεται στο έδαφος. Ο φαλαγγίτης τη χειριζόταν με τα δύο χέρια”.

Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος: Τα σχόλια στο Twitter

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version