Ράδιο Αρβύλα: Στον “αέρα” και η εκπομπή μετά τις αποκαλύψεις για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο

Ράδιο Αρβύλα: Στον “αέρα” και η εκπομπή μετά τις αποκαλύψεις για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο
Ράδιο Αρβύλα Facebook / @RadioArvilaOfficial

Ο Αντώνης Κανάκης είπε ότι το Βινύλιο της Παρασκευής δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω των αποκαλύψεων για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο. Το χρονικό των καταγγελιών.

Σάλο προκάλεσε στα social media – και όχι μόνο – η καταγγελία για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, βάσει της οποίας ο γνωστός παρουσιαστής δημοσίευσε βίντεο και φωτογραφίες πρώην συντρόφου του σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου, χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας χρήστης του Instagram κοινοποίησε – ανώνυμη – καταγγελία κοπέλας που φέρεται να έπεσε θύμα του παρουσιαστή, για να ακολουθήσουν οργισμένες αντιδράσεις, αλλά και παρόμοιες καταγγελίες από χρήστες των social media που ανέφεραν ότι η δράση του ήταν γνωστή, ειδικά στην Αλόννησο από όπου κατάγεται και διατηρεί εξοχικό.

Μετά την δημοσιοποίηση της καταγγελίας, των πολλαπλών παρόμοιων περιστατικών που βγήκαν στο φως από άλλες κοπέλες για τον παρουσιαστή, αλλά και των σφοδρών αντιδράσεων, οι “Ράδιο Αρβύλα” προχώρησαν στην απομάκρυνση του Στάθη Παναγιωτόπουλου από την εκπομπή, τονίζοντας ότι διακόπτουν τη συνεργασία τους μαζί του.

Ο Αντώνης Κανάκης και η παρέα του, ανακοίνωσαν την απόφασή τους και σχολίασαν την καταγγελία για τον συνεργάτη τους στην αρχή της εκπομπής τους το βράδυ της Δευτέρας (13/12). Ανέφεραν, μεταξύ άλλων, πως αισθάνονται λύπη και θυμό για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, καθώς και ότι δεν γνώριζαν για το περιστατικό, ενώ εξέφρασαν τη στήριξή τους στο θύμα.

Μάλιστα, ενώ στην αρχή ο Αντώνης Κανάκης ανέφερε πως “η εκπομπή θα συνεχιστεί, το θέμα είναι να δούμε με ποιον τρόπο”, στο κλείσιμο της εκπομπής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διακοπεί. Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι όλα τα μέλη της ομάδας είναι σε δύσκολη θέση και ενδέχεται σταματήσουν την εκπομπή για ένα διάστημα. Παράλληλα, ο Αντώνης Κανάκης ανακοίνωσε πως το πάρτυ που ετοίμαζε η ομάδα του στην εκπομπή “Βινύλιο” την ερχόμενη Παρασκευή, δεν θα πραγματοποιηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί, πως επίσημη ανακοίνωση για την καταγγελία εξέδωσε και ο ΑΝΤ1, αφενός, καταδικάζοντας την συμπεριφορά του Στάθη Παναγιωτόπουλου και, αφετέρου, επικροτώντας την απόφαση του Αντώνη Κανάκη και των “Ράδιο Αρβύλα” να απομακρύνουν από την εκπομπή τον συνεργάτη τους.

Παρόλα αυτά, ο σάλος στα social media συνεχίστηκε και σήμερα, με τους χρήστες να “στρέφουν τα βέλη” τους εναντίον, όχι μόνο του Στάθη Παναγιωτόπουλου, αλλά και ολόκληρης της ομάδας των “Ράδιο Αρβύλα”, καθώς μπορεί μερικοί να πείστηκαν από τον ισχυρισμό τους ότι δεν γνώριζαν, ωστόσο άλλοι θεώρησαν πως υποκρίνονται.

Η ανακοίνωση του Αντώνη Κανάκη

Συγκεκριμένα, ο κεντρικός παρουσιαστής της εκπομπής ανέφερε κατά την έναρξη της εκπομπής τη Δευτέρας (13/12):

“Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δεν είναι εδώ μαζί μας και δεν θα ξαναείναι μαζί μας. Με ενημέρωσαν ότι στα social media υπάρχει μία καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο Στάθης Παναγιωτόπουλος έκανε κάτι το οποίο δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν το άκουσα και είναι πράγματα που τα μισούμε σαν άνθρωποι. Αποφάσισε για λόγους που ακόμα και τώρα δεν έχω καταλάβει και δεν γνωρίζω, να δημοσιοποιήσει πορνογραφικό υλικό μίας κοπέλας και του ίδιου. Πήγαν στα δικαστήρια στην αρχή, μετά τα βρήκαν εξωδικαστικά, αλλά δεν έχουν σημασία όλα αυτά. Σημασία έχει το ανθρώπινο κομμάτι. Εμείς δεν πιστεύαμε ότι μπορεί να συμμετέχει σε κάτι τέτοιο και ότι δεν μας το είπε. Στην πορεία, όμως, δυστυχώς όταν ασχολήθηκα για να δω τι πραγματικά συμβαίνει διαπίστωσα ότι όντως υπάρχει αυτή η ιστορία.

Στην αρχή ο εγκέφαλός μου χρειάστηκε ώρες για να διαχειριστεί αυτό που γίνεται. Επικοινώνησα με τον Στάθη για να του ανακοινώσω ότι διακόπτουμε τη συνεργασία μας και του εξέφρασα τη λύπη μου για αυτό που έκανε. Του εξέφρασα τη λύπη και τον θυμό μου. Έχουμε έρθει σε μία πάρα πολύ δύσκολη θέση. Του εξέφρασα και τον θυμό μου για το ότι δεν μπήκε καν στη διαδικασία να μας ενημερώσει, γιατί είναι κάτι που μας αφορά και έμμεσα και άμεσα. Λυπούμαστε πραγματικά για την κοπέλα. Έχουμε τεράστια λύπη και θυμό επίσης για τον άνθρωπο με τον οποίο συνεργαζόμασταν όλα αυτά τα χρόνια. Δεν μας ενδιαφέρει τι θα αποφανθεί η δικαιοσύνη. Για εμάς πρώτα απ’ όλα είναι ηθικό και ανθρώπινο όλο αυτό και μέσα από αυτό νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τον Στάθη. Νιώθουμε πληγωμένοι και προδομένοι. Σήμερα το μάθαμε και βρεθήκαμε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Εκφράζουμε τη στήριξή μας στην κοπέλα”.

Στο τέλος της εκπομπής, ο Αντώνης Κανάκης υπαινίχθηκε πως οι “Ράδιο Αρβύλα” ενδέχεται να μην συνεχίσουν:

“Είναι μια απόφαση που δεν έχει ακόμα παρθεί, γιατί δεν είναι θέμα απόφασης για το τι θα γίνει ακριβώς από αύριο. Ή θα βρούμε έναν τρόπο να το κάνουμε ή δεν μπορούμε να το κάνουμε έτσι, γιατί θέλουμε να το χαιρόμαστε”.

Το σχόλιο του Χρήστου Κιούση

Στην εκπομπή μίλησε για το περιστατικό και ο Χρήστος Κιούσης από τους “Ράδιο Αρβύλα”, αναφέροντας σχετικά:

“Είμαστε και γονείς ξέρετε. Εγώ είμαι 47 χρονών, έχω τρία παιδιά, έχω δύο κόρες, η μία 21 και η άλλη 18. Θα μπορούσε να είναι προφανώς μία κοπέλα που θα της είχε συμβεί κάτι τέτοιο και δεν θα ήθελα να φανταστώ τον εαυτό πώς θα αντιδρούσα σαν πατέρας αυτής της κοπέλας πέρα από την προφανή στήριξη που θα μπορούσα να της προσφέρω. Δεν ξέρω μετά τι θα μπορούσα να κάνω στο πλαίσιο του νόμου ή έκνομα, αλλά σήμερα βρέθηκα στην πολύ παράξενη θέση να πρέπει να πάρω τηλέφωνο την κόρη μου τη μεγάλη και να της πω εγώ –ένα παιδί που είναι συνέχεια μέσα στα social media- να της πω ότι ‘θα διαβάσεις αυτό και αυτό. Αν και είμαι πολύ σίγουρος για τον εαυτό μου και τη σχέση που έχω με τα παιδιά μου, έπρεπε να της πω εκείνη την ώρα ότι “δεν θέλω να περάσει από το μυαλό σου ή να αφήσεις να σε επηρεάσει κανένας άνθρωπος ούτε μία στο εκατομμυριοστό να ήξερα κάτι τέτοιο, όχι τρία χρόνια, τρεις ώρες και να μην έκανα κάτι γι’ αυτό, να το ανεχόμουν, όπως είμαι σίγουρος και για τους άλλους δύο (σ.σ. Αντώνης Κανάκης, Γιάννης Σερβετάς)”.

Οι αντιδράσεις στο Twitter

Τα hashtags #σταθης_παναγιωτοπουλος και #radioarvyla βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των τρεντς στο Twitter χθες και σήμερα, με τους χρήστες να καταδικάζουν την συμπεριφορά του Στάθη Παναγιωτόπουλου, καλώντας, παράλληλα, τα θύματα του revenge porn – και όχι μόνο – να μην φοβούνται να μιλήσουν.

Την ίδια στιγμή, αρκετοί επικροτούν την άμεση απόφαση των “Ράδιο Αρβύλα” να τον απομακρύνουν από την εκπομπή, ενώ άλλοι θεωρούν πως λόγω της μακροχρόνιας φιλίας και συνεργασίας τους, αποκλείεται να μην γνώριζαν είτε το περιστατικό της καταγγελίας είτε την γενικότερη συμπεριφορά του.

Δείτε μερικές από τις αντιδράσεις:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα