Luke Perry: 5 πράγματα που δεν ήξερες για το Riverdale, την τελευταία του σειρά

Luke Perry: 5 πράγματα που δεν ήξερες για το Riverdale, την τελευταία του σειρά

Με αφορμή την απώλεια του Luke Perry, το News 24/7 παρουσιάζει κάποια trivia για το "Riverdale", την τελευταία τηλεοπτική σειρά, στην οποία πρωταγωνίστησε.

Το Riverdale είναι μια αμερικανική τηλεοπτική εφηβική σειρά δράματος βασισμένη στους χαρακτήρες των Archie Comics, η οποία έκανε πρεμιέρα στις 26 Ιανουαρίου του 2017. Ένας εκ των πρωταγωνιστών ήταν ο Luke Perry, που πέθανε σε ηλικία 52 ετών ύστερα από οξύ εγκεφαλικό.

Η σειρά έγινε αμέσως μεγάλη επιτυχία λόγω των ισχυρών της χαρακτήρων: Αποτελεί σύγχρονη μεταφορά των κόμικς «Archie», το οποίο συμπεριλαμβάνει μέσα χαρακτήρες και καταστάσεις από όλους τους εμβληματικούς τίτλους της σειράς: Πρώτος και καλύτερος από αυτούς ο Archie Andrews, ο κοκκινομάλλης έφηβος και ο “κουλ” του σχολείου της πόλης του Riverdale. Υπάρχουν επίσης οι Betty και Veronica, αιώνιες frenemies που κονταροχτυπιούνται για τα μάτια του Archie και βέβαια ο στωικός Jugerhead (που λειτουργεί περισσότερο ως αφηγητής).

Με αφορμή την ολοκλήρωση της τρίτης σεζόν του Riverdale (η οποία “κλείνει” στις 20 Μαρτίου), ας δούμε κάποια trivia για τη σειρά που ίσως δεν είναι ευρέως γνωστά:

1. Ο Luke Perry επιλέχθηκε για τον Fred γιατί ήταν νεανικό είδωλο

Πολλοί από τους ηθοποιούς που ερμηνεύουν τους μεγαλύτερους σε ηλικία χαρακτήρες της σειράς, επιλέχθηκαν με βάση το “βιογραφικό” και την αναγνωρισιμότητά τους από νεανικές ταινίες και σειρές των 80’s και 90’s. Η παραγωγή ήθελε έτσι να αποτίσει φόρο τιμές στις μεγάλες εφηβικές επιτυχίες της εποχής, να γεφυρώσει το χάσμα και ίσως να προκαταβάλλει ότι το Riverdale θα είναι μια ανάλογη επιτυχία.

Έτσι πατέρας του Archie, Fred, έγινε ο διάσημος από τον ρόλο του ως Ντίλαν στο “Beverly Hills 90210” Luke Perry. Η Molly Ringwald, η οποία έπαιξε στις ταινίες “16 Candles”, “Pretty in Pink” και το τηλεοπτικό “Breakfast Club” ενσαρκώνει τη μητέρα του Archie. Μητέρα της Betty είναι η  Mädchen Amick (γνωστή για το “Twin Peaks”), ενώ τον πατέρας του Jughead παίζει ο Skeet Ulrich (πρωταγωνίστησε στις ταινίες Scream και “Καλύτερα δεν γίνεται”). Τέλος η Robin Givens (“Head of the Class”) υποδύεται τη μητέρα της Josie.

2. Οι πρωταγωνιστές έπρεπε να πάνε… κομμωτήριο

Τρεις εκ των πρωταγωνιστών, οι K.J. Apa (Archie), Camila Mendes (Betty) και Cole Sprouse (Jughead), έπρεπε να βάψουν τα μαλλιά τους προκειμένου να μοιάζουν εμφανισιακά στους ήρωες του κόμικ.

Μια γεύση από τη “μεταμόρφωση” των πρωταγωνιστριών σε Betty, Veronika και Cheryl:

3. Η ταινία που δεν έγινε

Οι παραγωγοί στην αρχή προόριζαν το Riverdale για ταινία. Κάποια στιγμή μάλιστα εξεταζόταν το σενάριο ο Archie να μπορεί να ταξιδέψει στον χρόνο, το οποίο απορρίφθηκε σύντομα. Οι συντελεστές αγάπησαν τόσο τους ήρωες, που αποφάσισαν ότι θέλουν να τους αξιοποιήσουν περισσότερο, δημιουργώντας έτσι τη σειρά. Να σημειωθεί ότι όλα τα επεισόδια έχουν πάρει τους τίτλους τους από διάσημες ταινίες, εκτός από τα “The Noose Tightens”, “The Wicked” και “The Divine”.

 

4. Παρολίγο asexual

Ο Cole Sprouse αρχικά προοριζόταν για τον ρόλο του Archie. Κατά την ακρόασή του ωστόσο, κατέληξε να του αρέσει ο ρόλος του Jughead περισσότερο, γιατί ήταν το οutsider. «Ο Jughead έχει μια ιδιαίτερη ματιά γιατί είναι πιο αντικειμενικός (από τους άλλους ήρωες) ως προς τις φιλίες και σχέσεις που διαμορφώνονται.» Ο ηθοποιός μάλιστα πάλεψε με την παραγωγή ο Jughead να παραμείνει asexual όπως στα κόμικ, τελικά όμως ο ήρωας αποκτά ερωτικό ενδιαφέρον.

Ο Sprouse μίλησε στον Seth Myers για τον ρόλο του:

5. Νεοζηλανδρός με ψεύτικη προφορά

Ο K.J. Apa, ο οποίος τελικώς επιλέχθηκε να ενσαρκώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Archie κατάγεται από τη Νέα Ζηλανδία. Για τις ανάγκες του ρόλου του μιλάει με αμερικανική προφορά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα