Σχεδόν ενήλικες σε έξαψη – Το MEGA επενδύει ξανά στη μυθοπλασία

Σχεδόν ενήλικες σε έξαψη – Το MEGA επενδύει ξανά στη μυθοπλασία
Σχεδόν Ενήλικες - Έξαψη MEGA

Η ελληνική μυθοπλασία επιστρέφει στο MEGA. Η αρχή γίνεται με την "Έξαψη" και το "Σχεδόν Ενήλικες" που κάνουν πρεμιέρα σήμερα, Δευτέρα. Τι θα δούμε στις δύο σειρές.

Η ελληνική μυθοπλασία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το MEGA, καθώς ο σταθμός στήριζε πάντοτε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματός του σε αυτή. Πολλές ελληνικές σειρές έμειναν στην ιστορία της τηλεόρασης, ωστόσο, αν κάνουμε μια προσεκτική αναδρομή, θα δούμε πως οι περισσότερες από αυτές ήταν στο MEGA. Είτε κωμικές είτε δραματικές είτε αισθηματικές, οι ελληνικές σειρές του καναλιού γνώριζαν ανέκαθεν μεγάλη επιτυχία στα 30 περίπου χρόνια ζωής του.

Το Ρετιρέ, Οι Απαράδεκτοι, Οι τρεις Χάριτες, Δύο Ξένοι, Είσαι το ταίρι μου, Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή, Η ώρα η καλή, Το κόκκινο δωμάτιο, Singles, Σ’ αγαπώ Μ’ αγαπάς, Σαββατογεννημένες, Στο Παρά Πέντε, Λόγω τιμής, Έτσι ξαφνικά, Αναστασία, Αέρινες σιωπές, Ψίθυροι Καρδιάς, Τέσσερις, Οι Μάγισσες της Σμύρνης, Βέρα στο δεξί, Κλείσε τα μάτια, Τα Μυστικά της Εδέμ, Το Νησί, ήταν μόνο μερικές από αυτές.

Όταν έπεσε το “μαύρο”, η απώλεια ενός σταθμού που ήταν “φάρος” για την ελληνική μυθοπλασία, υπήρξε μεγάλο πλήγμα για την τηλεόραση και την έννοια της ψυχαγωγίας. Κατά την επαναλειτουργία του, το MEGA πέρασε σε μια νέα εποχή, κρατώντας, όμως, τα στοιχεία εκείνα που είχε αγαπήσει το τηλεοπτικό κοινό. Οι σειρές ήταν ένα από αυτά και, έτσι, φέτος, το MEGA επενδύει ξανά στη μυθοπλασία, επιστρέφοντας στο γνωστό του ύφος.

Το MEGA επενδύει ξανά στη μυθοπλασία

Είναι γεγονός πως τον τελευταίο χρόνο υπάρχει μία άνθιση της ελληνικής μυθοπλασίας στην τηλεόραση, με τα περισσότερα κανάλια να επιλέγουν εγχώριες παραγωγές για την prime time ζώνη τους. Το MEGA επιστρέφει το 2021 σε αυτό που ξέρει καλύτερα και επενδύει στη μυθοπλασία, που αποτελεί πυλώνα στρατηγικής σημασίας για τον σταθμό. Μπαίνει δυνατά στον ανταγωνισμό κατά το δεύτερο μέρος της τηλεοπτικής σεζόν, κάνοντας αρχή με δύο διαφορετικές σειρές που ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021. Και κάπως έτσι οι νύχτες μας γίνονται και πάλι MEGA…

Η πρώτη είναι η δραματική σειρά “Έξαψη” σε σενάριο Τίνας Καμπίτση, η οποία είχε γράψει στο παρελθόν πολλές σπουδαίες ελληνικές σειρές, όπως τις Θα σε δω στο πλοίο, Ονειροπαγίδα, Ου μοιχεύσεις, Daddy Cool, Ασυνήθεις Ύποπτοι και άλλες. Η “Έξαψη”, σε σκηνοθεσία σκηνοθεσία Βασίλη Τσελεμέγκου, θα μας οδηγήσει σε ένα περιπετειώδες ταξίδι με τους ήρωες να αναζητούν απαντήσεις στα συναισθηματικά αδιέξοδα, στις ανατροπές της συμβιβασμένης τους ζωής και σε θυελλώδη ερωτικά πάθη.

“Νιώθω megaλη έξαψη για τον ερχομό της “Έξαψης”. Είναι μια σειρά έντονων συναισθημάτων και συγκρούσεων και χαίρομαι που το Mega πόνταρε σε αυτά. Με μεγάλη προσμονή περιμένω την πρεμιέρα μας”, λέει στο News 24/7 η Τίνα Καμπίτση.

Έξαψη MEGA


Η δεύτερη είναι η κωμωδία της Μυρτώς Κοντοβά με τίτλο “Σχεδόν Ενήλικες”. Η σεναριογράφος της σειράς “Υπέροχα Πλάσματα”, που έφερε στο γυαλί την Αθήνα, τους κατοίκους της και την καθημερινότητα της πόλης, επιστρέφει με τέσσερις πρωταγωνιστές που έρχονται να μοιραστούν μαζί μας αστείες στιγμές, τρυφερές καταστάσεις, έρωτα, μουσική́ και πολύ σασπένς. Πρόκειται για μία ιστορία συγκατοίκησης και φιλίας, για το σήμερα των ανθρώπων στην Αθήνα του 2020 που καταγράφει με απολαυστκό τρόπο όσα απασχολούν όλους μας τα πρώτα χρόνια της επιστροφής στη μετά – κανονικότητα.

Παράλληλα, το MEGA ετοιμάζει και άλλες ελληνικές σειρές που θα δούμε τους επόμενους μήνες. Ο Μιχάλης Ρέππας θα κάνει την τηλεοπτική του επάνοδο στον σταθμό μαζί με τον Θανάση Παπαθανασίου στους “Συμπέθερους από τα Τίρανα”, την επιτυχημένη θεατρική τους παράσταση που θα μεταφερθεί στη μικρή οθόνη, ενώ αποκλειστικό συμβόλαιο με τον σταθμό έκλεισε και ο Ανδρέας Γεωργίου, ένας από τους πιο δημοφιλείς δημιουργούς της γενιάς του. Με τα παραπάνω πρόσωπα, το MEGA έρχεται να “παντρέψει” δύο εποχές και να μπει ανεβάσει ξανά τη μυθοπλασία στον θρόνο της.

Σχεδόν Ενήλικες MEGA


Έξαψη, της Τίνας Καμπίτση

Κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 21:00

Πώς ανατρέπονται ζωές συμβιβασμένες στην όμορφη καθημερινότητά τους; Πώς οι άνθρωποι μπορούν να οδηγηθούν σε πράξεις που μέχρι και πριν λίγο δεν τις είχαν φανταστεί; Η “Έξαψη” ένα δυνατό ερωτικό δράμα με έντονο αστυνομικό στοιχείο.

Η ιστορία διαδραματίζεται ένα καυτό καλοκαίρι στο Ναύπλιο. Βλέμματα. Σιωπές. Μυστικές συναντήσεις και παρεξηγήσεις. Η απόπειρα δολοφονίας μιας δημοσιογράφου θα προκαλέσει αναταράξεις. Το ερωτικό πάθος δύο ανθρώπων που συναντιούνται τυχαία θα φέρει τα πάνω κάτω σε δυο γάμους. Άνθρωποι σε πλάνη θα κονταροχτυπηθούν με τον χειρότερο εχθρό τους, τον εαυτό τους. Η σύγκρουση των ηρώων με την πραγματικότητα θα τους αναγκάσει να ξεπεράσουν κάθε όριο και να κοιτάξουν βαθιά μέσα τους, στα πιο καλά κρυμμένα μυστικά. Ζωές υποταγμένες στη ρουτίνα της καθημερινότητας επαναστατούν και τα «φρένα» των ηρώων σπάνε με απρόβλεπτες συνέπειες. Μέχρι που είναι διατεθειμένοι να φτάσουν για να ζήσουν τον μεγάλο έρωτα;

Ο Αλέξανδρος Κριμιζής (Τάσος Νούσιας), στην προσπάθειά του να μην δυσαρεστεί την οικογένειά του χάνει τον εαυτό του και ζει μια ζωή που δεν του ταιριάζει με την Εβίτα Αξιώτη (Ιωάννα Παππά) που είναι μία τελειομανής σύζυγος και μητέρα που θέλει τον μικρόκοσμό της σε τάξη και την έχει επιβάλλει τόσο στον εαυτό της όσο και τους γύρω της. Η Κλαίρη Αμοιράλη (Αναστασία Παντούση), μία νεαρή γεωπόνος που είναι παντρεμένη με τον χειριστικό και καταπιεστικό Γιάννο (Κίμων Κουρής) αφήνεται σ’ ένα μοιραίο πάθος με ολέθριες συνέπειες… Άραγε θα καταφέρει να απολαύσει τον έρωτα και την ζωή και να ξεπεράσει τους εφιάλτες της παιδικής της ηλικίας;

Ερωτική, γεμάτη πάθος, αγωνία, ανατροπές κι εκπλήξεις, αλλά πάνω από όλα βαθιά ανθρώπινη και συγκινητική, η “Έξαψη” υπόσχεται ένα ταξίδι στον συναισθηματικό κόσμο καθημερινών ανθρώπων που ρισκάρουν για τον έρωτα αφήνοντας πίσω τους τη ζωή που πίστευαν ότι τους άξιζε. Άνθρωποι ανίσχυροι μπροστά σε δυνατά συναισθήματα ξεδιπλώνουν τις ιστορίες τους.

Έξαψη MEGA

Παίζουν: Τάσος Νούσιας, Ιωάννα Παππά, Αναστασία Παντούση, Κωνσταντίνος Κάππας, Νίκος Πουρσανίδης, Γιούλικα Σκαφιδά, Κίμων Κουρής, Σοφία Μανωλάκου, Λουκία Πιστιόλα, Νίκος Νικολάου, Γιώργος Μπανταδάκης, Άρης Αντωνόπουλος, Ντένη Ψυλλιά.

Σχεδόν Ενήλικες, της Μυρτώς Κοντοβά

Κάθε Δευτέρα στις 22:00

Με σφιχτοδεμένη κωμική πλοκή, κινηματογραφικό γύρισμα, αναπάντεχο κάστινγκ και με πυρήνα όπως πάντα τις ανθρώπινες σχέσεις, το σύμπαν των “Σχεδόν ενηλίκων” είναι τόσο ξεκαρδιστικό και συγκινητικό που θέλεις να βουτήξεις μέσα κι εσύ. Μια καραμπινάτη και αστεία περιπέτεια με ανεξάντλητο σασπένς και μυστήριο, μία ιστορία συγκατοίκησης και φιλίας, για το σήμερα των ανθρώπων στην Αθήνα του 2020, θα είναι το αγαπημένο ραντεβού́ των τηλεθεατών με τη σύγχρονη ελληνική́ μυθοπλασία. Αυτή́ η σειρά́ τα έχει όλα: αστείες στιγμές, τρυφερότητα, έρωτα, μουσική́ ακόμα και απαγωγές.

Ο αγαπημένος Γιάννης Στάνκογλου (Αποστόλης) σε έναν ρόλο διαφορετικό από ό,τι τον έχουμε συνηθίσει, ο ρομαντικά εκκεντρικός Μάκης Παπαδημητρίου (Θωμάς), η μοναδική Θεοδώρα Τζήμου (Νικόλ) που, για πρώτη φορά στην καριέρα της, πρωταγωνιστεί σε κωμικό ρόλο και ο ταλαντούχος Γιώργος Παπαγεωργίου (Αλέξης), είναι οι “Σχεδόν Ενήλικες”. Οι τέσσερις πρωταγωνιστές μοιράζονται τις καθημερινές τους ιστορίες που αφορούν τον έρωτα και τη ζωή́, με φόντο μια κοινωνία που αλλάζει, μετασχηματίζεται και δίνει κάθε μέρα εξετάσεις επιβίωσης.

Ορμητήριο των τεσσάρων ηρώων γίνεται μια παλιά́ διπλοκατοικία με κήπο και ταράτσα στην πόλη. Μέσα στη μετα-life style εποχή́, στη γειτονιά́ με τα σουβλατζίδικα, τα post modern –μπακάλικα και τα all day café, αναζητούν κάτι από́ τον παλιό́ κόσμο που ήδη γνωρίζουν καλά́, έχοντας επιβιώσει από́ την ελληνική́ κρίση, τα μνημόνια, τον αντικαπνιστικό́ νόμο, την ανεργία, τον κορωνοϊό και την καραντίνα. Το θυμικό́ του Έλληνα συγκρούεται με το ευρωπαϊκό́ μοντέλο ζωής με πρωταγωνιστές “Σχεδόν Ενήλικες” που προσπαθούν να απολαύσουν την καθημερινότητά τους.

Σχεδόν Ενήλικες MEGA

Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Μάκης Παπαδημητρίου, Θεοδώρα Τζήμου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Φωτεινή Αθερίδου, Μαριάννα Δημητρίου, Βάσω Καβαλιεράτου, Χρήστος Κοντογεώργης, Εθέρ Μελισσουργού, Νάνσυ Μπούκλη, Γιούλα Μπούνταλη, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Αντώνης Μυριαγκός, Χρήστος Σαπουντζής, Έλλη Σαχίνη, Ιβάν Σβιτάιλο, Ελίζα Σκολίδη, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα