Σπύρος Παπαδόπουλος: “Άλλαξα 36 επαγγέλματα και έμεινα επί μήνες σε μοναστήρια”

Σπύρος Παπαδόπουλος: “Άλλαξα 36 επαγγέλματα και έμεινα επί μήνες σε μοναστήρια”
Ο Σπύρος Παπαδόπουλος στο Ενώπιος Ενωπίω

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος ήταν καλεσμένος στο Ενώπιος Ενωπίω. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δύσκολες εποχές που πέρασε μεγαλώνοντας, στα επαγγέλματα που άλλαξε αλλά και στη σχέση του με τη θρησκεία.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος ήταν ο χθεσινοβραδινός καλεσμένος στο “Ενώπιος Ενωπίω” του Νίκου Χατζηνικολάου. Σε μια ιδιαίτερα προσωπική συνέντευξη ο ηθοποιός μίλησε για τα δύσκολα χρόνια που πέρασε μεγαλώνοντας, τα επαγγέλματα που άλλαξε αλλά και την “μάχη” καρκίνο.

“Έχω αλλάξει 36 επαγγέλματα”

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην επαγγελματική του πορεία μέσα στα χρόνια.

“Έχω αλλάξει 36 επαγγέλματα. Ο,τι μπορείς να φανταστείς. Όταν δούλευα σε 3 εργοστάσια ή σε 3 ταβέρνες τα μετράω σαν ένα” παραδέχτηκε ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

Στην ταβέρνα “Νότης” στην Καλλιθέα δούλευα ως σερβιτόρος και ερχόταν ο Μιχάλης ο Μενιδιάτης κάθε βράδυ και μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση το πόσο κομψός ήταν. Πρώτη φορά είδα μεταξωτή κάλτσα σε άντρα. Με είχε συμπαθήσει και μου άφηνε κάτι παλαβά μπουρμπουάρ. Όταν τον έφερα κάποια στιγμή στο “Στην Υγειά μας”, του λέω ‘Μιχάλη δεν γνωριζόμαστε τώρα’ και του περιγράφω την ιστορία. Δάκρυσε”.

Η περιπέτεια με τον καρκίνο

Ο ηθοποιός μίλησε για την “μάχη” του με τον καρκίνο

“Η περιπέτεια υγείας μου δεν άλλαξε τίποτα στον τρόπο σκέψης μου. Υπάρχουν άνθρωποι που πέφτουν με τη μηχανή και δεν ξανά καβαλάνε. Έχω πέσει και εγώ 2, 3 φορές ως όφειλα. Την καβαλάω και συνεχίζω και φεύγω σαν να μην έγινε ποτέ. Αυτό έγινε και με τον καρκίνο. Είπα αυτός τη δουλειά του κι εγώ τη δουλειά μου, δεν μπορώ να ασχοληθώ”.

“Το σοκ δεν ήταν μεγάλο. Ήμουν έτοιμος και να φύγω, ο γιατρός μου το ανακοίνωσε και ‘χοντρά’. Φώναξα και τον γιο μου και του μίλησα για να ξέρει. Επειδή μεγαλώσαμε δύσκολα, ζούσαμε το σήμερα. Αν σκεφτόσουν την άλλη εβδομάδα ήσουν οπτιμιστής”, αποκάλυψε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια.

“Έχω μείνει κάποια δίμηνα σε μοναστήρι”

Όσον αφορά τη σχέση του με τη θρησκεία ο παραδέχτηκε “Δεν πιστεύω. Θαυμάζω τους ανθρώπους που πιστεύουν και τους καταλαβαίνω, είναι πολύ σπουδαίο πράγμα αλλά μέχρι εκεί. Πιστεύοντας μπορούμε να φτιάξουμε κόσμους και να γίνουμε καλύτεροι”.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: “Στις μεγάλες γιορτές μετέχω. Μου αρέσουν τα παλιά μοναστήρια και εκκλησάκια, έχω μείνει σε μοναστήρι επί μήνες. Στη Νάξο είναι ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Λόγω των δύσκολων συνθηκών κάποια καλοκαίρια που εκείνη δούλευε με έστελνε εκεί για να τρώω καλύτερα. Έχω μείνει σε μοναστήρια κάποια δίμηνα. Ξέρω όλο το τυπικό. Ξέρω σχεδόν όλη τη λειτουργία απ’ έξω. Μου αρέσει πολύ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα