Στην Υγειά μας: 9 αξέχαστες στιγμές και τα απωθημένα του Σπύρου Παπαδόπουλου

Στην Υγειά μας: 9 αξέχαστες στιγμές και τα απωθημένα του Σπύρου Παπαδόπουλου
Ο Σπύρος Παπαδόπουλος στο "Στην Υγειά μας" Youtube

Σταματά μετά από 17 ολόκληρα χρόνια η θρυλική εκπομπή "Στην Υγειά μας" με τον Σπύρο Παπαδόπουλο. Θυμόμαστε τις πιο πολυσυζητημένες στιγμές της και τους καλλιτέχνες που έμειναν απωθημένο στον παρουσιαστή.

Το τέλος της μουσικής ψυχαγωγικής εκπομπής “Στην Υγειά μας” μετά από 17 ολόκληρα χρόνια, ανακοίνωσε ο Σπύρος Παπαδόπουλος με μια συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Από το ξεκίνημά της τον Οκτώβριο του 2004 μέχρι και σήμερα, η ιστορική μουσική εκπομπή κράτησε συντροφιά σε χιλιάδες τηλεθεατές, χαρίζοντάς μας πολύ όμορφες στιγμές. Στα 17 αυτά χρόνια τιμήθηκαν αγαπημένοι καλλιτέχνες και δημιουργοί, αλλά και το ελληνικό τραγούδι εν γένει, με το αρχείο της εκπομπής να αποτελεί πραγματικό θησαυρό.

Από τη σκηνή του “Στην Υγειά μας” πέρασαν οι περισσότεροι μεγάλοι ερμηνευτές, στιχουργοί και συνθέτες της χώρας μας, αλλά και νεότεροι καλλιτέχνες που έκαναν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της μουσικής. Μέσα από αυτήν μας συστήθηκαν πρόσωπα του πολιτισμού που ίσως να μην ξέραμε, ενώ μπορέσαμε να γνωρίσουμε καλύτερα και εις βάθος προσωπικότητες που πάντοτε θαυμάζαμε. Το σίγουρο είναι πως η εκπομπή αποτελούσε μια ευχάριστη νότα μέσα στη βδομάδα, για σχεδόν μία εικοσαετία.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της θρυλικής εκπομπής, ήταν οι διαφορετικές εκτελέσεις τραγουδιών που άκουγαν οι τηλεθεατές. Διάσημα και ιστορικά τραγούδια ερμηνεύονταν από άλλους καλλιτέχνες και έπαιρναν νέα μορφή, ενώ ακόμη και οι τραγουδιστές που τα είχαν εκτελέσει πρώτοι, τα ερμήνευαν με αλλιώτικο τρόπο ή με συναδέλφους τους, προσφέροντας έτσι κάτι καινούργιο. Παράλληλα, η εκπομπή υλοποιούσε πολύ συχνά με τα αφιερώματά της τη γνωστή ρήση “για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι”.

Πέρα από το γενικότερο πολιτιστικό έργο που παρήγε το “Στην Υγειά μας”, εκείνο που θα θυμόμαστε πάντα θα είναι οι κορυφαίες συναντήσεις καλλιτεχνών που λάμβαναν χώρα στην εκπομπή κατά καιρούς. Καταξιωμένοι άνθρωποι του χώρου, που ήταν πολλές φορές ακριβοθώρητοι ή πραγματοποιούσαν σπάνια εμφανίσεις στο “γυαλί”, έβρισκαν στο πλατό του Σπύρου Παπαδόπουλου κοινό χώρο και τόπο, ενώ μοιράζονταν μεγαλειώδεις στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στην μουσική και τηλεοπτική ιστορία.

Φυσικά, πέρα από τις μοναδικές μουσικές στιγμές και τις μεγάλες καλλιτεχνικές συναντήσεις, υπήρξαν κατά καιρούς και αστεία στιγμιότυπα ή σκηνές που συζητήθηκαν πολύ για διάφορους λόγους.

Οι καλύτερες στιγμές του “Στην Υγειά μας”

Ο Δημήτρης Μητροπάνος και μια από τις τελευταίες τηλεοπτικές εμφανίσεις του

Ο αείμνηστος Δημήτρης Μητροπάνος υπήρξε πολλές φορές τιμώμενο πρόσωπο στο “Στην Υγειά μας”, όταν ήταν εν ζωή αλλά και μετά θάνατον. Το 2006 η εκπομπή είχε κάνει αφιέρωμα στον ίδιο και είχε τραγουδήσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.

Τον Ιανουάριο του 2012 οι Δημήτρης Μητροπάνος, Γιάννης Κότσιρας και Δημήτρης Μπάσης είχαν παρουσιάσει το μεγαλύτερο μέρος από το πρόγραμμά τους στο Κέντρο Αθηνών. Πρόκειται για μία από τις τελευταίες τηλεοπτικές εμφανίσεις του Δημήτρη Μητροπάνου, καθώς μόλις τρεις μήνες μετά, στις 17 Απριλίου της ίδιας χρονιάς, έφυγε από τη ζωή.

Ο Θάνος Μικρούτσικος και το “Οι 7 νάνοι στο s/s Cyrenia”

Ο Θάνος Μικρούτσικος αποτελούσε έναν από τους αγαπημένους καλεσμένους του Σπύρου Παπαδόπουλου και φιλοξενήθηκε πολλές φορές στην εκπομπή, σε όλα τα κανάλια στο οποία προβαλλόταν ανά τα χρόνια. Η ερμηνεία του στο πιο γνωστό ίσως μελοποιημένο ποίημα του Νίκου Καββαδία, το οποίο πάντα συνόδευε με το παίξιμο του πιάνου του, αποτελεί χαρακτηριστική στιγμή.

Τα δάκρυα της Τάνιας Τσανακλίδου

Η Τάνια Τσανακλίδου είχε φιλοξενηθεί στην εκπομπή όταν προβαλλόταν στη ΝΕΤ και είχε χαρίσει σε καλεσμένους και τηλεθεατές μια άκρως συγκινητική βραδιά. Θεατρική, εκφραστική και απόλυτα ειλικρινής, η αγαπημένη ερμηνεύτρια είχε αφεθεί πλήρως στα συναισθήματά της, τραγουδώντας μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, ενώ δεν δίστασε να δακρύσει. Στην παρέα ήταν και ο αείμνηστος Σάκης Μπουλάς.

Το ντουέτο Μάκη Χριστοδουλόπουλου – Θέμη Αδαμαντίδη

Οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες ήταν από τους πρώτους καλεσμένους της εκπομπής, όταν πρωτοξεκίνησε. Το θρυλικό τους ντουέτο στα τραγούδια “Υπάρχω” και “Αγριολούλουδο” του Στέλιου Καζαντζίδη τον Δεκέμβριο του 2004.

Το ζεϊμπέκικο του Παντελή Παντελίδη με Πίτσα Παπαδοπούλου

Την παραμονή Χριστουγέννων του 2015, ο Παντελής Παντελίδης ήταν εκελεκτός καλεσμένος στην εκπομπή μαζί με τους Βασίλη Καρρά, Πίτσα Παπαδοπούλου και Θέμη Αδαμαντίδη. Αφού τραγούδησε τις επιτυχίες του, χόρεψε ζεϊμπέκικο στο κέντρο της πίστας υπό τους ήχους του τραγουδιού “Θα τα βροντήξω” της καταξιωμένης λαϊκής τραγουδίστριας.

Το ιδιαίτερο ζεϊμπέκικο της Έρρικας Πρεζεράκου

Πολλοί ήταν οι καλεσμένοι που χόρεψαν ζεϊμπέκικο στην εκπομπή, αλλά ο χορός της πρώην πρωταθλήτριας του άλματος επί κοντώ άφησε ιστορία, καθώς ήταν πολύ ιδιαίτερο. Η Έρριξα Πρεζεράκου είχε χορέψει το τραγούδι “Τα δυο σου χέρια πήρανε (Βεργούλες)” από τον Δημήτρη Μπάση με τον δικό της τρόπο.

Ο πολυσυζητημένος χορός του Λάκη Γαβαλά

Ο ιδιαίτερος χορός του εκκεντρικού Λάκη Γαβαλά στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν του “Στην Υγειά μας” το 2019-2020 είχε γίνει viral. Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας είχε χορέψει κάτι μεταξύ τσιφτετελιού και ζεϊμπέκικου, φορώντας ένα εντυπωσιακό λευκό καπέλο.

Το θρυλικό ραπ του Σπύρου Παπαδόπουλου

Μία από τις πλέον πολυσυζητημένες στιγμές του “Στην Υγεία μας” ήταν ο παράξενος χορός του Σπύρου Παπαδόπουλου σε τραγούδι του Eminem. Το συγκρότημα “Μέλισσες” γιόρτασε 10 χρόνια στη μουσική και φιλοξενήθηκε στην εκπομπή, με τον παρουσιαστή να λικνίζεται από το τραπέζι σε ραπ ρυθμούς και να γίνεται viral.

Τα απωθημένα του Σπύρου Παπαδόπουλου

Και μπορεί κάποιοι καλλιτέχνες να φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή πολλές φορές ή να αποτελούσαν “θαμώνες” της παρέας του Σπύρου Παπαδόπουλου, ωστόσο, είναι κι άλλοι που δεν πέρασαν ποτέ από το “Στην Υγειά μας”, παρόλο που ο παρουσιαστής το ήθελε. Έτσι, πολλά αγαπημένα ονόματα έμειναν απωθημένο στον Σπύρο Παπαδόπουλο, κάτι που μοιράστηκε και ο ίδιος στο υστερόγραφο της αποχαιρετιστήριας ανάρτησής του.

Όπως έγραψε:

“Δεν ξέρω γιατί, αλλά θέλω να μοιραστώ το απωθημένο μου για καλλιτέχνες που αγαπώ και που για διαφόρους λόγους δεν κάναμε εκπομπή μαζί τους….την Χαρούλα Αλεξίου, τους Active member, τον Τόλη Βοσκόπουλο, τον Φοίβο Δεληβοριά, την Ματούλα Ζαμάνη, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, την Μαρινέλλα, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Δήμο Μούτση, τον Σταύρο Ξαρχάκο και τον Νίκο Ξυδάκη!”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα