The Simpsons: Για πρώτη φορά ήρωας θα κάνει χρήση της νοηματικής

The Simpsons: Για πρώτη φορά ήρωας θα κάνει χρήση της νοηματικής
The Simpsons/The Sound of Bleeding Gums

Για πρώτη φορά στην 33χρονη ιστορία των The Simpsons θα υπάρξει κωφός ρόλος και θα γίνει χρήση της αμερικανικής νοηματικής γλώσσας. Η συγκινητική ιστορία πίσω από το επεισόδιο.

Η θρυλική σειρά κόμικ “The Simpsons” πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά και εντάσσει στο επεισόδιό του έναν κωφό ρόλο και την αμερικανική νοηματική γλώσσα σε ένα πρωτοποριακό επεισόδιο.

Και μπορεί οι χαρακτήρες της σειράς να έχουν μόνο τέσσερα δάχτυλα, ωστόσο όπως έχει γίνει γνωστό στα προσεχή επεισόδια θα δούμε τον χαρακτήρα της Lisa Simpson να συναντά τον γιο του ειδώλου της, τον αείμνηστο μουσικό Bleeding Gums Murphy, ο οποίος είναι κωφός.

The Simpsons/The Sound of Bleeding Gums CNN

Και μπορεί να αποτελεί συγκυρία το γεγονός ότι το επεισόδιο κυκλοφορεί λίγες εβδομάδες μετά τη βράβευση της ταινίας “CODA” με το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, ωστόσο το επεισόδιο είχε γραφτεί πολύ πριν από αυτό.

“Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις ένα ‘πρώτο επεισόδιο’ μετά από 722 επεισόδια. Αλλά δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος με αυτό”, δήλωσε ο παραγωγός της σειράς, Al Jean.

Το επεισόδιο τιτλοφορείται “The Sound of Bleeding Gums” και εστιάζει στη Lisa Simpson, η οποία ανακαλύπτει ότι το πρότυπο και αγαπημένος της μουσικός, ο αείμνηστος σαξοφωνίστας Bleeding Gums Murphy, έχει έναν γιο που είναι κωφός και χρειάζεται κοχλιακό εμφύτευμα.

The Simpsons/The Sound of Bleeding Gums CNN

Συγκινητική είναι και η ιστορία που κρύβεται πίσω από το επεισόδιο, το οποίο έχει αναφορές στη ζωή της συγγραφέως του επεισοδίου Loni Steele Sosthand. Μιλώντας στο CNN, ο Jean “η Λόνι ζήτησε να κάνει τον γιο του Bleeding Gums Murphy, έναν άντρα που γεννήθηκε κωφός και δεν μπορούσε ποτέ να ακούσει τη μουσική του πατέρα του”.

Με τη σειρά της η Sosthand ανέφερε ότι το επεισόδιο ήταν προσωπικό για εκείνη, καθώς ο αδερφός της, Έλι, έχει προβλήματα ακοής σε μια οικογένεια που αγαπά τη μουσική τζαζ.

“Το να έχω έναν αδερφό, ο οποίος είναι μόλις ένα χρόνο μεγαλύτερος και γεννήθηκε κωφός, διαμόρφωσε πραγματικά αυτό που είμαι ως άτομο. Επομένως, είναι μια ιστορία όχι μόνο κοντά στην καρδιά μου, αλλά στην ταυτότητά μου”, είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα