30 χρόνια Simpsons: Δέκα προβλέψεις του θρυλικού καρτούν που βγήκαν αληθινές

30 χρόνια Simpsons: Δέκα προβλέψεις του θρυλικού καρτούν που βγήκαν αληθινές

Η διάσημη οικογένεια Simspons γιορτάζει σήμερα τα 30 χρόνια από την πρώτη προβολή τους και το News 24/7 παρουσιάζει δέκα φορές που οι "κίτρινοι ήρωες" πρόβλεψαν το μέλλον.

Μια από τις πιο διάσημες οικογένειες της τηλεόρασης και της σύγχρονης ποπ κουλτούρας, αυτή των Simspons σβήνει σήμερα 30 κεράκια από την πρώτη της εμφάνιση στη μικρή οθόνη το 1989.

Στις ΗΠΑ η τιμητική των κίτρινων ηρώων εορτάστηκε με έναν τηλεοπτικό μαραθώνιο που διήρκεσε 15 ώρες! Στην εκδήλωση το FX Network προέβαλε 30 επεισόδια το ένα μετά το άλλο, τα οποία τα είχε επιλέξει προσωπικά ο παραγωγός της σειράς Αλ Ζιν.

Με αφορμή τα γενέθλια των Simpsons, το News 24/7 παρουσιάζει πέντε προβλέψεις για το μέλλον που παρουσιάστηκαν στη διάσημη σειρά animation και βγήκαν αληθινές:

1. Η κόντρα της Γκρέτα Τούνμπεργκ με τον Τραμπ

Οι Simpsons είχαν “προφητεύσει” την άνοδο της Γκρέτα Τούνμπεργκ, της παγκοσμίως γνωστής 16χρονης ακτιβίστριας που μάχεται με πάθος υπέρ του περιβάλλοντος και κατά της κλιματικής αλλαγής.

Στιγμιότυπα από τη σειρά απεικονίζουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να περνά μπροστά από τη μικρή Μάγκι, η οποία τον κοιτά με απέχθεια, κάτι που συνέβη στην πραγματικότητα τη Δευτέρα, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος πέρασε δίπλα από την Γκρέτα και δεν την πρόσεξε, καθώς εκείνη την ώρα μιλούσε σε δημοσιογράφους.

Σε άλλη σκηνή της σειράς φαίνεται η μικρή Μάγκι να βρίσκεται στο βήμα και να βγάζει έναν δυνατό λόγο υπέρ του περιβάλλοντος. Αν σκεφτεί κανείς τη συγκλονιστική ομιλία της Γκρέτα τη Δευτέρα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που γίνονται στο περιθώριο της συνόδου του ΟΗΕ, θα καταλάβει την αντιστοιχία!

2. Η μαύρη τρύπα του Fortnite

Η μαύρη τρύπα που “τελείωσε” προσωρινά το δημοφιλέστερο online video game του κόσμου Fortinite, είχε κατά κάποιο τρόπο προβλεφθεί από τους Simpsons. Η δέκατη σεζόν της σειράς animation τελειώνει με την εμφάνιση ενός τεράστιου αστεροειδούς που καταστρέφει το πεδίο μάχης.

3. Το φινάλε του Game of Thrones

Στο τελευταίο επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς φαντασίας του HBO “Game of Thrones“, η Daenerys έκαψε όλο το King’s Landing καβάλα στον Drogon, παρά το γεγονός ότι η Cersei Lannister είχε παραδοθεί χτυπώντας τις καμπάνες.

Στο επεισόδιο-παρωδία των The Simpsons, με τίτλο “The Serfsons”, από το 2017, οι δημιουργοί είχαν παρουσιάσει έναν δράκο να κατακαίει το Springfield και τους κατοίκους του την ώρα που η οικογένεια των καρτούν παρακολουθούσε από ψηλά.

Ορίστε. Χωρίς Καλίσι εδώ, αλλά με τη “βοήθεια” του Homer:

 

4. Η Lady Gaga στο Super Bowl

Στο 22ο επεισόδιο της της 23ης σεζόν, η pop star Lady Gaga επισκέπτεται το Springfield, μια μέση αμερικανική πόλη όπου κατοικούν οι Simpsons. Σε εκείνο το επεισόδιο είδαμε την Lady Gaga να τραγουδά για τους ντόπιους και να προσγειώνεται στην σκηνή με ένα ελικόπτερο από το οποίο ήταν δεμένη με ιμάντα.

 

Σχεδόν με παρόμοιο τρόπο έγινε και η είσοδος της Lady Gaga στο Super Bowl halftime show πέντε χρόνια αργότερα:

5. Tomacco, οι μεταλλαγμένες τομάτες

Στο κλασσικό επεισόδιο ο Homer αποφασίζει να μετατρέψει τα δάχτυλά του από κίτρινα σε πράσινα. Έτσι, φυτεύει ένα μείγμα σπόρων κρυφά από τον παππού. Κάποια στιγμή αποφασίζει ότι το μείγμα που έχει φτιάξει είναι για ερασιτέχνες, προσθέτει πλουτώνιο και έτσι κατά λάθος δημιουργεί μεταλλαγμένες τομάτες. Το 2003 υπήρξε άνθρωπος που εμπνεύστηκε και αποφάσισε να βάλει καπνό στις ρίζες φυτών τομάτας για να δημιουργήσει το tomacco.

6. Κρέας αλόγου στο μεσημεριανό του σχολείου

Η μαγείρισσα του σχολείου των μικρών Simpsons έβαζε στο φαγητό πολλά και διάφορα συστατικά, όπως κρέας αλόγου και στρώμα γυμναστικής. Το 2013 ξέσπασε το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς μετά από ελέγχους αποδείχθηκε πως πολλά από τα προπαρασκευασμένα τρόφιμα, που εμπεριείχαν κρέας, αντί για βοδινό είχαν κρέας αλόγου.

7. Φάε όσα περισσότερα μπορείς

Ο Homer λατρεύει το φαγητό και βρέθηκε σ’ ένα εστιατόριο για να τα φάει όλα και το κάνει, ωστόσο ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου τον πετάει έξω. Ο Homer αποφασίζει να πάει την υπόθεση στα δικαστήρια.

Λίγα χρόνια αργότερα, ένας άνδρας από το Ουισκόνσιν πήγε σ’ ένα εστιατόριο και αφού κατανάλωσε 12 ψάρια του ζήτησαν να φύγει γιατί τελείωνε το φαγητό. Ο άνδρας κάλεσε την αστυνομία και τους κατήγγειλε για ψευδή διαφήμιση.

8. Η εξέλιξη της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα

Στις 8 Ιανουαρίου του 2012, στο επεισόδιο «Politically Inept, with Homer Simpson» της 23ης σεζόν, ο Homer Simpson δίνει μια πολιτική συνέντευξη, όσο από κάτω στην οθόνη προβάλλεται  η είδηση: «Η Ευρώπη πουλάει την Ελλάδα στο eBay».

 

9. Το σκάνδαλο των ψήφων

Το εορταστικό επεισόδιο για το Halloween του 2008 αναφερόταν σε σκάνδαλο με την καταμέτρηση ψήφων στις προεδρικές εκλογές, προβλέποντας το σκάνδαλο που ακολούθησε στις προεδρικές εκλογές του 2012, όταν τα μηχανήματα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας άλλαζαν τις ψήφους.

10. Trumpastic

Ένα από τα επεισόδια που έμειναν στην ιστορία των κινούμενων σχεδίων δεν θα μπορούσε να είναι άλλο, από την πρόβλεψη της νίκης του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές. Σύμφωνα, με το επεισόδιο ο Τραμπ είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ και στο τέλος της θητείας του αφήνει τη χώρα χρεοκοπημένη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα