Τίτλοι τέλους για το Μουσικό κουτί: Η συγκίνηση Πορτοκάλογλου και το “πού πάτε” της Αλεξίου

Διαβάζεται σε 3'
Τίτλοι τέλους για το Μουσικό κουτί: Η συγκίνηση Πορτοκάλογλου και το “πού πάτε” της Αλεξίου
ΕΡΤ

Αυλαία μετά από τέσσερα χρόνια έριξε το “Μουσικό Κουτί” της ΕΡΤ με τους Νίκο Πορτοκάλογλου και Ρένα Μόρφη. Η εξήγηση για το τέλος εποχής σε ένα πολύ συγκινητικό “αντίο”.

Τίτλους τέλους μετά από τέσσερα μουσικά χρόνια έριξε το “Μουσικό Κουτί”, η μουσική εκπομπή της ΕΡΤ με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Ρένα Μόρφη.

Το τελευταίο επεισόδιο της Κυριακής ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό, με τον Μίλτο Πασχαλίδη και τη Νατάσσα Μποφίλιου να είναι οι δύο τελευταίοι καλεσμένοι της εκπομπής που έριξε αυλαία με όμορφες ερμηνείες, αλλά και αναμνήσεις από το δικό της “Ταξίδι”. Αυτό ήταν και το τραγούδι δια… χειρός Νίκου Πορτοκάλογλου που ερμήνευσαν στο τέλος για να αποχαιρετήσουν το τηλεοπτικό κοινό.

Οι δύο παρουσιαστές δεν έκρυψαν τη συγκίνησή τους, κάνοντας και μία αναδρομή από το “Μουσικό Κουτί”, τους καλεσμένους που πέρασαν από την εκπομπή, τις ιστορίες που ακούστηκαν, μα κυρίως, τα τραγούδια και οι μελωδίες που συνόδευσαν τις πλούσιες μουσικές βραδιές.

 

“Το Μουσικό Κουτί ολοκληρώνεται γιατί πραγματικά αισθάνομαι ότι κλείνει ο κύκλος και επειδή πρέπει να ασχοληθώ και λίγο με αυτό που είναι η δουλειά μου, να γράφω τραγούδια. Έχω ξεκινήσει έναν δίσκο πριν από τέσσερα χρόνια και δεν έχω καταφέρει να τον ολοκληρώσω ακόμα. Επίσης, σε κάθε καινούργιο σχέδιο υπάρχει κάποια στιγμή που αισθάνεσαι ότι για σένα κλείνει ο κύκλος από πολλές πλευρές”, εξομολογήθηκε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Πορτοκάλογλου:

“Θέλω να το καταλάβει αυτό και ο κόσμος που αγάπησε την εκπομπή γιατί πολλοί με σταματάνε στον δρόμο και μου λένε «μη σταματήσετε». Ειλικρινά όμως η ανάγκη μου είναι να ξαναγυρίσω στον χώρο μου. Στα τραγούδια, στις ηχογραφήσεις, στη δημιουργία”.

“Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους εσάς που μας αγαπήσατε και μας κάνατε παρέα όλα αυτά τα χρόνια από όλα τα μέρη του κόσμου”, είπε στο τέλος συγκινημένη η Ρένα Μόρφη με τον Νίκο Πορτοκάλουγλου να προσθέτει: “Σας ευχαριστούμε για τη δύναμη, την έμπνευση και την αγάπη που πήραμε όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια”.

Αλεξίου: “Παιδιά πού πάτε;”

Την ώρα της εκπομπής, μία ξεχωριστή παρέμβαση έκανε και η Χάρις Αλεξίου, η οποία θέλησε να πει το δικό της “αντίο” στη μουσική αυτή παρέα.

“Όταν ξεκίνησε η εκπομπή είπα: «Ώπα, παιδιά, εδώ κάτι γίνεται και μου αρέσει πολύ». Μπράβο Νίκο, μπράβο Ρένα, μπράβο σε όλα τα παιδιά. Στους μουσικούς, στην ΕΡΤ, στην παραγωγή. Μας δώσατε πάρα πολύ ωραία πράγματα, ωραίους καλλιτέχνες, ωραία άποψη, φρέσκια άποψη και έχει σημασία για εμάς όλους όχι μόνο να ξεκινάει ωραία μια εκπομπή αλλά και τι θα γίνει στη διάρκεια της. Πως θα τελειώσει αυτή η εκπομπή.

Δεν μου αρέσει που τελειώνετε γιατί το τραγούδι δεν τελειώνει. Η ιστορία του τραγουδιού γράφεται συνέχεια, έρχονται νέοι καλλιτέχνες και δημιουργοί που θέλουμε να τους έχουμε παρόντες. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές εκπομπές που να μας δείχνουν αυτούς τους ανθρώπους και τις δημιουργίες τους γιατί αξίζει τον κόπο. Είναι η ιστορία μας, είναι ο τουρισμός μας, είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε στην τέχνη μας.

Παιδιά, που πάτε; Καθίστε εδώ! Καθίστε! Αυτό που ξεκινήσατε, δεν πρέπει να τελειώσει”, είπε η Χάρις Αλεξίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα