Γιώργος Βενιέρης: Η ηλικία, η καταγωγή, το βιογραφικό και το Instagram του

Γιώργος Βενιέρης: Η ηλικία, η καταγωγή, το βιογραφικό και το Instagram του
Γιώργος Βενιέρης ΣΚΑΙ

Ποιος είναι ο Γιώργος Βενιέρης, ένας από τους τρεις κριτές του νέου μαγειρικού ριάλιτι Top Chef. Ποια η σπεσιαλιτέ του και ποια τα ενδιαφέροντά του, εκτός από την γαστρονομία.

Ένα νέο μαγειρικό ριάλιτι έρχεται στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στον ΣΚΑΙ την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου.

Ο λόγος για το Top Chef, το δημοφιλέστερο show μαγειρικής στον κόσμο που αριθμεί πάνω από 15 βραβεία Emmy και περισσότερες από 20 επιτυχημένες σεζόν προβολής στην Αμερική. Στο Top Chef θα δούμε τους Γιώργο Βενιέρη, Γκίκα Ξενάκη και Αστέριο Κουστούδη, τρεις καταξιωμένους σεφ που έχουν διακριθεί στο χώρο της γαστρονομίας, να αξιολογούν τους 15 υποψήφιους και να κρίνουν το μέλλον τους στον διαγωνισμό.

Top Chef – Ποιος είναι ο Γιώργος Βενιέρης

Η ηλικία και η καταγωγή του

Ο Γιώργος Βενιέρης γεννήθηκε το 1978 στο Χαλάνδρι και είναι 43 χρονών. Έχει καταγωγή από τη Φολέγανδρο και τη Νάξο. Με μητέρα και γιαγιά επαγγελματίες μαγείρισσες και πατέρα ξενοδοχοϋπάλληλο, είχε σαν δεύτερο σπίτι του τις κουζίνες.

Το guest στο MasterChef

Ο Γιώργος Βενιέρης έχει εμφανιστεί σε αρκετούς κύκλους του MasterChef, ενώ οι παίκτες έχουν κληθεί κατά καιρούς να αντιγράψουν κάποια δύσκολα πιάτα του. Επίσης, συνταγή του έχουν αντιγράψει και τα παιδιά που διαγωνίστηκαν στο MasterChef Junior το 2018.

Το βιογραφικό του

Ξεκίνησε επαγγελματικά στο εστιατόριο Vardis του ξενοδοχείου Πεντελικόν, όπου με επικεφαλής τον Jean Grylleau κατάφεραν να φέρουν το δεύτερο αστέρι Michelin στην Ελλάδα, το 1999. Ακολούθησαν η βραβευμένη με δύο αστέρια Michelin Spondi, και το Electra Palace Hotel. Επόμενος σταθμός ήταν το Λονδίνο. Εκεί μέσα από το εστιατόριο Mazi επαναπροσδιόρισε την ελληνική κουζίνα δημιουργώντας ένα νέο ρεύμα. Έπειτα άνοιξε τα δικά του μαγαζιά.

Η σπεσιαλιτέ του

Ο Γιώργος Βενιέρης ασχολείται με την fusion κουζίνα και θέλοντας να συστήσει στο ελληνικό κοινό αυτό το είδος, άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο, το Mr. Pug, αρχικά στη Μύκονο κι έπειτα στην Αθήνα, δημιουργώντας νέες μαγειρικές τάσεις με τα πολυβραβευμένα του μενού. Παράλληλα, συνεχίζει να καινοτομεί εισάγοντας ένα νέο είδος ασιατικού street food, με την καντίνα του στο Χαλάνδρι, το Mr. Pug’s Canteen. Γενικά, ένα από τα χαρακτηριστικά του πιάτα είναι η σούπα τραχανά με φαγκρί μαριναρισμένο με κάρι, αν και αυτήν την περίοδο ο ίδιος προτιμά να πειραματίζεται με διαφορετικές εκδοχές από το απλό ψωμοτύρι.

Τα ενδιαφέροντά του

Τα ταξίδια είναι η έμπνευσή του. Μόλις 18 χρονών ταξίδεψε στο Λονδίνο για να δοκιμάσει την κουζίνα ενός βραβευμένου εστιατορίου, κι όσο τα χρόνια περνούσαν ακολούθησαν κι άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και ύστερα η μεγάλη του αγάπη, η Ασία. Επίσης, ως αυθεντικός εξερευνητής που δηλώνει “πειρατής” λατρεύει τη θάλασσα και ασχολείται με τις καταδύσεις, το ψάρεμα και την υποβρύχια φωτογραφία.

Το Instagram του Γιώργου Βενιέρη

Ο Γιώργος Βενιέρης είναι ενεργός στα social media και στον λογαριασμό του @mr.venieris αναρτά συχνά στιγμιότυπα από την προσωπική και την επαγγελματική του ζωή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα