X-Factor: Το φάουλ Τσαουσόπουλου για τον Μαχαιρίτσα και η οργή του Θεοφάνους

X-Factor: Το φάουλ Τσαουσόπουλου για τον Μαχαιρίτσα και η οργή του Θεοφάνους
Μιχάλης Τσαουσόπουλος - Γιώργος Θεοφάνους Glomex

Οι δύο κριτές του μουσικού ριάλιτι είχαν μία έντονη συζήτηση, με αφορμή το τραγούδι "Έλα ψυχούλα" μου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Ο Τσαουσόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι είναι κλεμμένη η μελωδία του και ο Θεοφάνους υπερασπίστηκε τον εκλιπόντα.

Ένταση σημειώθηκε ανάμεσα στο πλατό του X-Factor το βράδυ της Πέμπτης, με πρωταγωνιστές τον ραδιοφωνικό παραγωγό Μιχάλη Τσαουσόπουλο και τον συνθέτη/στιχουργό Γιώργο Θεοφάνους.

Οι δύο κριτές του μουσικού ριάλιτι είχαν μία έντονη συζήτηση, με αφορμή το τραγούδι “Έλα ψυχούλα” μου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, το οποίο έπαιξαν και τραγούδησαν επί σκηνής οι Liak and the cover στο 4ο live του X-Factor.

Όλα ξεκίνησαν από την απόφαση του Τσαουσόπουλου να μιλήσει με έναν, μάλλον, υποτιμητικό τρόπο για το τραγούδι του εκλιπόντος Μαχαιρίτσα, αφήνοντας να εννοηθεί πως η μελωδία του είναι κλεμμένη.

Αυτό ενόχλησε τον Γιώργο Θεοφάνους και έσπευσε να υπερασπιστεί τον Μαχαιρίτσα, καθώς ήταν ασέβεια προς τον νεκρό. Αφενός, ο μουσικός δεν βρίσκεται πια εν ζωή και, αφετέρου, ήταν εντελώς αχρείαστη η πληροφορία τη δεδομένη στιγμή και, μάλιστα, on air.

Συγκεκριμένα, στο τέλος του live της μπάντας, ο Τσαουσόπουλος ανέφερε:

“Θα πω κάτι που πιθανόν 99 στους 100 δεν το ξέρουν. Θυμάστε πως ξεκινάει το τραγούδι. Με τον Λαυρέντη γνωριζόμασταν, όχι πολύ καλά, αλλά βρισκόμασταν σε συναυλίες. Παλαιότερα, όταν άκουσα ότι το τραγούδι είναι από τον Λαυρέντη, δεν τόλμησα να του το πω γιατί ντρεπόμουν, δεν ήθελα. Υπάρχει ένα τραγούδι πριν βγει αυτό, το “Chicky-Chicky Boom Boom” που είναι των Willie And The Red Rubber Band, σημειώστε το για να το ακούσετε αργότερα, που είναι ακριβώς το ίδιο. Απλώς το ξένο ήταν παιγμένο λίγο πιο γρήγορα, αλλά οι νότες είναι οι ίδιες. Είναι το ίδιο πράγμα”, ανέφερε ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος.

Τα λόγια του κριτή ενόχλησαν τον Γιώργο Θεοφάνους, ο οποίος αποφάσισε να του απαντήσει διακριτικά και να μάθει τον λόγο που κάνουν αυτή τη συζήτηση, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Να προστατεύσω λίγο τον συνάδελφο παρ’ ότι, δυστυχώς, δεν είναι μαζί μας. Ο λόγος που το αναφέρουμε αυτό ποιος είναι;.

Ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος απάντησε πως ο λόγος είναι “εγκυκλοπαιδικός” και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

Γ. Θεοφάνους: Μα είναι εγκυκλοπαιδικός το να δίνουμε τον άνθρωπο στον αέρα ότι, ξέρεις, η εισαγωγή του είναι κλεμμένη από κάποιον άλλον;

M.Tσαουσόπουλος.: Είπα εγώ την λέξη κλεμμένη; Δεν είπα κλεμμένη.

Γ.Θεοφάνους.: Τι είπες; Να το στρογγυλέψουμε λίγο γιατί είναι…

M.Tσαουσόπουλος.: Δεν θέλει στρογγύλεμα γιατί δεν είπα κάτι αιχμηρό. Να σας πω, επίσης, εάν δεν το ξέρετε πως πριν 7-8 χρόνια που πήγαν τον Μικ Τζάγκερ σε δικαστήριο γιατί έμοιαζε ένα τραγούδι του με κάποιο άλλο.

Γ.Θεοφάνους.: Μιχάλη μου και εμένα με πήγαν σε δικαστήριο και εγώ έχω πάει άλλους σε δικαστήριο. Οι νότες είναι κοντά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα