Ραντεβού πέντε ηπείρων κατά των κυβερνήσεων

Ραντεβού πέντε ηπείρων κατά των κυβερνήσεων

Παγκόσμιο ραντεβού δίνουν οι αγανακτισμένοι στις 15 Οκτωβρίου. Το κάλεσμα που ξεκίνησε από μία πρόχειρη ιστοσελίδα κυκλοφορεί από υπολογιστή σε υπολογιστή σε όλο τον κόσμο. Δείτε στο NEWS 247 το βίντεο-κάλεσμα (Vid)

Από τη Χιλή και τις Ηνωμένες Πολιτείες, μέχρι την Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη και την Ελλάδα, ένα πλέον είναι το στοίχημα. "Όλοι μαζί για μία Αληθινή Δημοκρατία".

Μία ακόμα από τις πιο μαζικές συγκεντρώσεις με απήχηση σε όλο τον κόσμο διοργανώνεται για τις 15 Οκτωβρίου στις κεντρικότερες πλατείες όλων των πρωτευουσών.

Θα αφορά κάποια συγκεκριμένη χώρα; Όχι. Ο ξεσηκωμός είναι παγκόσμιος και έχει σκοπό να ακουστεί από τη μία άκρη του πλανήτη στην άλλη, ενώ και στην Ελλάδα, το "ηχηρό" ραντεβού απλών πολιτών αναμένεται να δοθεί στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, στις  15 Οκτωβρίου και 18.00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) άνθρωποι από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης θα βγουν στους δρόμους, προκειμένου να διαδηλώσουν ειρηνικά για το αυτονόητο... "τα δικαιώματά τους".

Όπως μάλιστα αναφέρεται στην ιστοσελίδα του κινήματος "είμαστε ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή. Η εξουσία εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας, αγνοώντας τη θέληση της πλειοψηφίας και το κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος που αυτή καλείται να πληρώσει.

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να τελειώσει. Ενωμένοι με μία φωνή". 

Και συνεχίζει: "Θα αφήσουμε τους πολιτικούς και τις οικονομικές ελίτ που εκείνοι υπηρετούν να αποφασίζουν για το μέλλον μας; Δεν είμαστε αγαθά στα χέρια των πολιτικών και των τραπεζιτών που μας εκπροσωπούν.

Στις 15 Οκτωβρίου θα συναντηθούμε στους δρόμους για να ξεκινήσουμε την παγκόσμια αλλαγή που όλοι θέλουμε. Θα διαδηλώσουμε ειρηνικά, θα συζητήσουμε και θα οργανωθούμε μέχρι να το πετύχουμε.

Ήρθε ο καιρός να ενωθούμε. Ήρθε ο καιρός να μας ακούσουν".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

15 October -United for Global Change

SHARE: