Σε 30 ημέρες το πρώτο κέντρο μεταναστών

Σε 30 ημέρες το πρώτο κέντρο μεταναστών

Διαβάστε τι δήλωσε σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αναλυτικά για τα κέντρα μεταναστών

Μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για δημιουργία τριών κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αττική, οι διαδικασίες εκ μέρους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς.

Όπως δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στο Mega ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, εφόσον οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, το πρώτο κέντρο θα είναι σε θέση να λειτουργήσει σε 30 έως 45 ημέρες.

Σύμφωνα με τον κ. Όθωνα, το έργο της αναμόρφωσης των εγκαταστάσεων που υπάρχουν (π.χ. στρατόπεδα που δεν χρησιμοποιούνται πια) σε κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών θα αναλάβει το ίδιο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ.Σγουρός, ανακοίνωσε χθες, Τρίτη την απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο για δημιουργία τριών κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών. Όπως είπε, στην επόμενη συνεδρίαση θα προταθούν και οι χώροι για την εγκατάσταση των μεταναστών και για το λόγο αυτό ζητά από τους δήμους να κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις για τα κέντρα.

Πράσινο φως από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Ναι” στη δημιουργία τριών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών είπε το βράδυ της Τρίτης το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού.

Το Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη συμμετοχή της Περιφέρειας στο πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην επόμενη συνεδρίαση του θα προτείνει τους κατάλληλους χώρους.

Έθεσε, ωστόσο, κάποιες προϋποθέσεις. Την τήρηση όλων των απαιτήσεων ασφαλείας και του σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια των μεταναστών που θα μεταφερθούν στα κέντρα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαιρέτησε την απόφαση και εξέφρασε την πεποίθηση και τα υπόλοιπα Περιφερειακά Συμβούλια της χώρας να δείξουν την ίδια ευαισθησία και ταχύτητα.

“Το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης δημιουργεί δυσανάλογα μεγάλα βάρη στην ελληνική κοινωνία. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του σχεδίου της για μια αποτελεσματική και δίκαιη διαχείριση των παράνομων μεταναστευτικών ροών” είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα