Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα

20-10-2011-ΑΘΗΝΑ-2η ΜΕΡΑ ΤΗΣ 48ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ--ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ .(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
20-10-2011-ΑΘΗΝΑ-2η ΜΕΡΑ ΤΗΣ 48ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ--ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ .(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Παραλύει η χώρα την Πέμπτη στο πλαίσιο της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Διαβάστε ποιοι απεργούν και πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ. Το NEWS 247 θα σας μεταφέρει τον παλμό των συγκεντρώσεων μέσω της πλατφόρμας live blogging, με συνεχή ενημέρωση, βίντεο και φωτογραφίες

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στα σκληρά μέτρα του προϋπολογισμού του 2012, τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και την εργασιακή εφεδρεία που άρχισε να εφαρμόζεται στο δημόσιο.

Στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, των ΔΕΚΟ και των ΟΤΕ. Επίσης θα απεργήσουν οι δικαστικοί υπάλληλοι και η ΟΜΕ-ΟΤΕ. Σε 24ωρη απεργία προχωρούν επίσης οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην απεργία.

Δεν θα υπάρξει πρόβλημα στις πτήσεις καθώς η ΟΣΥΠΑ, αν και αναγνωρίζει το δίκαιο των αιτημάτων, αποφάσισε λόγω της δύσκολης συγκυρίας για τη χώρα να μην συμμετάσχει στην απεργία, συνεχίζοντας ωστόσο την κατάληψη της κεντρικής υπηρεσίας της ΥΠΑ. Οι Ελεγκτές Εναερίου Κυκλοφορίας δεν έλαβαν απόφαση για συμμετοχή στην απεργία.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ., με εξαίρεση όσους "καλύπτουν" δημοσιογραφικά τις απεργιακές συγκεντρώσεις, τα αιτήματα και τις πορείες των εργαζομένων.

Στάσεις εργασίας στα Μέσα Μεταφοράς

*Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

*Τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 8:00 το πρωί έως το 22:00 το βράδυ.

*Ο ΗΣΑΠ θα λειτουργήσεις από τις 09:00 ως τις 21:00 αφού οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας τις 09:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη.

*Ακινητοποιημένοι αναμένεται να παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού.

*Το Μετρό θα κινηθεί κανονικά. Λόγω της απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ, το Μετρό δεν θα λειτουργεί την Πέμπτη στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

*Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

SHARE:

24Media Network