Πορείες διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη: Ένταση, χημικά, 109 προσαγωγές και 3 συλλήψεις

Πορείες διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη: Ένταση, χημικά, 109 προσαγωγές και 3 συλλήψεις

Πάνω από 32.000 άτομα στις πορείες διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη. Ένταση στο κέντρο της πόλης όταν ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες. Με χημικά, 109 προσαγωγές και 3 συλλήψεις απάντησε η αστυνομία (vids)

Πάνω από 32.000 άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία, συμμετείχαν στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας φορέων, συνδικάτων και όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, που διαδέχτηκαν τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ.

Το βράδυ υπήρξε ένταση στο κέντρο της πόλης. Ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες και μπουκάλια στους αστυνομικούς. Οι τελευταίοι “απάντησαν” με χειροβομβίδες κρούτου-λάμψης και με χρήση χημικών στη συνέχεια και ακολούθησε κυνηγητό στα στενά.  Οι αρχές προχώρησαν σε 109 προσαγωγές και 3 συλλήψεις ενώ υπάρχει και ένας αστυνομικός ελαφριά τραυματισμένος.

Στο δρόμο βρέθηκαν το απόγευμα μέλη του Εργατικού Κέντρου, της ΟΛΜΕ, της ΓΣΣΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΕΔΟΘ και άλλων φορέων ενώ συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν επίσης οι επιτροπές αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Τα συλλαλητήρια αναπτύχθηκαν σε τέσσερα “μέτωπα”. Στο άγαλμα του Βενιζέλου (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ), στην πλατεία Αριστοτέλους (ΠΑΜΕ), στην Καμάρα (οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς) και στην πλατεία Αγίας Σοφίας (επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές).

Στην πορεία των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ συμμετείχε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενης από βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Προσυγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία και ειδικότερα: στην οδό Κολόμβου οι διαδηλωτές του ΣΥΡΙΖΑ, στο Συντριβάνι το “Μπλοκ της Άμεσης Δημοκρατίας” και στο κτήριο της ΕΡΤ οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 32.000 άτομα μετείχαν στις προγραμματισμένες πορείες σε διάφορα σημεία της πόλης ενώ μέλη του ΠΑΜΕ έριξαν φρούτα και λαχανικά έξω από την είσοδο της ΔΕΘ. Οι διαδηλωτές της κύριας συγκέντρωσης κατέληξαν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3, όπου πραγματοποιείται συναυλία.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι “δρακόντεια”. Από τις 17:00 η περιοχή γύρω από τη ΔΕΘ ήταν απροσπέλαστη τόσο για οχήματα όσο και για πεζούς ενώ πάνω από την πόλη πετούσε ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Πληροφορίες από thesstoday.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα