Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο

Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο
EUROKINISSI

Για πρόοδο της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας

Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα διάσωσης, επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ επαναλαμβάνει ότι ανάπτυξη με χρέη δεν μπορεί να είναι βιώσιμη.

«Ιρλανδία και Ισπανία θα ολοκληρώσουν προσεχώς με επιτυχία το πρόγραμμά τους. Η Πορτογαλία βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Και στην Ελλάδα επίσης υπάρχει σημαντική πρόοδος» δηλώνει ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχωρεί στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας "Der Tagesspiegel".

Για μία ακόμη φορά πάντως τονίζει ότι, εκεί όπου η οικονομία είναι σε καλύτερη κατάσταση, τα χρέη είναι χαμηλότερα. «Γι' αυτό κι εμείς αντιμετωπίζουμε την κρίση καλύτερα απ' ότι άλλοι» προσθέτει.

Αναφερόμενος στην πολιτική για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Ευρώπη, υποστηρίζει ότι η Γερμανία στηρίζει τις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση και εκτιμά ότι οι αριθμοί δείχνουν ότι έχει σημειωθεί πρόοδος.

Απαντώντας, ωστόσο, σε ερώτηση σχετικά με την τραπεζική ένωση και την ευθύνη που θα αναλάβουν οι πολίτες, απορρίπτει το ενδεχόμενο να δοθούν χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων για να διασωθούν ευρωπαϊκές τράπεζες.

Σε ερώτηση εάν οι Χριστιανοδημοκράτες θα διατηρήσουν το υπουργείο Οικονομικών, ο Γερμανός πολιτικός γελάει και σημειώνει: «σε αυτή την ερώτηση και σε όλες τις παραλλαγές της απαντώ πάντα μ' ένα φιλικό χαμόγελο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network