Σπείρα είχε διαπράξει 167 κλοπές καλωδίων και μετασχηματιστών της ΔΕΗ

Σπείρα είχε διαπράξει 167 κλοπές καλωδίων και μετασχηματιστών της ΔΕΗ

Έντεκα αλλοδαποί είχαν διαπράξει τον τελευταίο χρόνο 167 φθορές και κλοπές υλικών της ΔΕΗ, ζημιώνοντας την εταιρία κατά 600.000 ευρώ. Συνελήφθησαν οι εννέα, εκ των οποίων δύο είχαν περάσει από φυλακή

Σπείρα, η οποία τον τελευταίο χρόνο είχε διαπράξει 167 κλοπές και φθορές σε μετασχηματιστές και καλώδια του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στα Μεσόγεια Αττικής αλλά και στη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα και την Εύβοια, εξάρθρωσε η αστυνομία. Η ζημιά που προκλήθηκε για τη ΔΕΗ ανέρχεται στις 600.000 ευρώ.

Οι αρχές συνέλαβαν στο Περιστέρι εννέα Πακιστανούς, ηλικίας από 19 έως 26 ετών ενώ αναζητούνται δύο αλλοδαποί συνεργοί τους. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πήγαιναν τις νυχτερινές ώρες σε περιοχές των προαναφερόμενων νομών και προκαλούσαν φθορές σε μετασχηματιστές και καλώδια της ΔΕΗ, προκειμένου να αφαιρέσουν το χαλκό. Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν το επαρχιακό οδικό δίκτυο και στη συνέχεια πήγαιναν στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, όπου πωλούσαν, κυρίως σε ρομά, το χαλκό που είχαν αφαιρέσει.

Να σημειωθεί ότι δύο από τους συλληφθέντες, ηλικίας 26 ετών, ήταν έγκλειστοι σε φυλακή για πλαστογραφία, αρπαγή, απόπειρα εκβίασης και άσκηση σωματικής βίας, κατά περίπτωση. Τους είχε επιβληθεί το περιοριστικό μέτρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

Ένας άλλος 26χρονος, επίσης, κατά τη σύλληψη επέδειξε πλαστά έγγραφα παραμονής στη χώρα.

SHARE:

24Media Network