Η εταιρεία που διαβεβαίωνε τον Τσίπρα ότι θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ δυο μονάδες μπροστά!

Η εταιρεία που διαβεβαίωνε τον Τσίπρα ότι θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ δυο μονάδες μπροστά!
Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Ο επικεφαλής της μίλησε και στη συγκέντρωση του «ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία» στο Γαλάτσι. Γιατί στοχοποιείται ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και με μικρή διαφορά, προέβλεπε μια εβδομάδα πριν τις κάλπες η εταιρεία Vox Pop Analysis, που πραγματοποιούσε τις μετρήσεις για λογαριασμό του κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», είχε αποσταλεί και σημείωμα προς τον πρωθυπουργό που τον διαβεβαίωνε αρχές της εβδομάδας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Αν και στο τέλος της εβδομάδας, οι διαβεβαιώσεις ήταν πως η διαφορά θα ήταν το πολύ δυο μονάδες υπέρ της ΝΔ, γεγονός που εξηγεί και τον λόγο για τον οποίο τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος έβγαιναν στις τηλεοράσεις μετά το κλείσιμο της κάλπης και επιτίθονταν στις …δημοσκοπήσεις, εκτιθέμενοι οι ίδιοι και εκθέτοντας και το κόμμα τους στην κοινή γνώμη. Τις τελευταίες ημέρες, βεβαίως, το Μαξίμου συζητούσε με όλους τους δημοσκόπους, ειδικότερα δε με την K-Research του Ντ. Ρουτζούνη.

Κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος εξέφρασαν αρμοδίως τις αντιρρήσεις τους για την ενημέρωση που ελάμβαναν για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ενώ στοχοποιούν τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, τον οποίο θεωρούν ως υπεύθυνο, αλλά και ως «εμπνευστή» της στρατηγικής για την «Προοδευτική Συμμαχία». Κάποιοι εξ αυτών, άλλωστε, μάλλον επιθυμούσαν μια «διεύρυνση» προς τα αριστερά, παρά προς το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας -και δεν ξεχνούν πως πρωταγωνιστικό ρόλο προς το συγκεκριμένο άνοιγμα είχε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης. Επιπλέον και άλλοι δημοσκόποι με τους οποίους τις τελευταίες ημέρες συνεργάστηκε η κυβέρνηση μπορεί να μην έδιναν το πολύ μικρό ποσοστό της Vox Pop Analysis, έδιναν ωστόσο τελική διαφορά κάτω των 5 μονάδων. «Θα δώσουμε στο exit poll 6.5 μονάδες, αλλά η τελική διαφορά θα είναι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ κάτω από 5» διαβεβαίωναν το Μαξίμου, που με τη σειρά του ενημέρωνε σχετικά τα στελέχη του κόμματος που έβγαιναν στα κανάλια.

Ούτως ή άλλως η συζήτηση που γίνεται αυτές τις ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα μοιάζει με …παγόβουνο: Μόνο το πάνω μέρος φαίνεται- το άλλο θα φανεί μετά τις εκλογές!

Υ.Γ.: Πολλά στελέχη «πιέζουν» το Μαξίμου να αλλάξει όσους είχαν την ευθύνη της εκστρατείας στις ευρωεκλογές και μένει να δούμε εάν ο Αλ. Τσίπρας θα το πράξει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα