Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει ο Κώστας Μπακογιάννης την προεδρία της ΚΕΔΕ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει ο Κώστας Μπακογιάννης την προεδρία της ΚΕΔΕ
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης Eurokinissi

Δεν έχει λάβει ακόμα την οριστική του απόφαση. Διάσταση απόψεων στη Χαριλάου Τρικούπη, που προωθεί για την προεδρία τον Σίμο Δανιηλίδη, ενώ “πράσινοι” δήμαρχοι στηρίζουν υποψηφιότητα Παύλου Γερουλάνου. Δραστήρια κινείται ο Γιώργος Ιωακειμίδης, που επιδιώκει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλη μάχη ξεκίνησε ήδη στο παρασκήνιο για τη θέση του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, με σημαντικό παρασκήνιο εντός και εκτός κομμάτων. Η μάχη, μάλιστα, έχει ιδιαίτερη σημασία για το Κίνημα Αλλαγής, καθώς οι Δήμοι αποτελούν ένα προνομιακό πεδίο για τη Χαριλάου Τρικούπη, η οποία μάλιστα στο συγκεκριμένο πεδίο διαθέτει περισσότερες δυνάμεις από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δεν έχει δείξει ακόμα ενδιαφέρον για το αξίωμα, ερμηνεύτηκε από πολλούς δημάρχους ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος, γεγονός που άνοιξε ορέξεις, τόσο εντός, όσο και εκτός του “γαλάζιου” στρατοπέδου. Ο Κώστας Μπακογιάννης, ωστόσο, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία της ΚΕΔΕ, δηλώνοντας με νόημα στους συνεργάτες του -όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”- “δεν έχω αποφασίσει τίποτε ακόμα”. Έως τώρα, πάντως, γαλάζιος δήμαρχος από το ευρύτερο συγκρότημα της συμπρωτεύουσας έχει αποφασίσει να διεκδικήσει τη θέση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, προφανώς υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα είναι υποψήφιος ο Κώστας Μπακογιάννης.

Εν τω μεταξύ, ένταση δείχνει να επικρατεί στο “πράσινο” στρατόπεδο, καθώς δυνάμεις της Χαριλάου Τρικούπη στηρίζουν την υποψηφιότητα του Δημάρχου Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, τηρώντας την …επετηρίδα, ενώ ομάδα δημοτικών στελεχών πρότεινε στον Παύλο Γερουλάνο να είναι ο ίδιος υποψήφιος, πρόταση που -σε συνάντηση που έγινε την Τετάρτη- ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων θεώρησε “τιμητική” και φυσικά έγινε αποδεκτή. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι δυνάμεις της Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν (άκουσον- άκουσον) πως ο Παύλος Γερουλάνος κλείνει το …μάτι για συνεργασία στον ΣΥΡΙΖΑ και απειλούν με “αντάρτικο” εάν είναι αυτός υποψήφιος.

Την ίδια στιγμή, ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης συγκροτεί παράταξη, επιδιώκοντας τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Υ.Γ.: Όπως ανέφεραν στη στήλη απερχόμενοι κορυφαίοι Δήμαρχοι, που γνωρίζουν καλά το χώρο, πολλοί “πράσινοι” επιθυμούν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, τους συγκρατεί όμως το γεγονός ότι η ΝΔ, ως κυβέρνηση, “διαθέτει τα λεφτά” και, συνεπώς, οι ίδιοι …βολεύονται με αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές για την ηγεσία της ΚΕΔΕ. Προειδοποιούν, όμως, ότι το δίλημμα θα επανέρχεται κάθε λίγο και πως η τελική απάντηση θα δοθεί αργότερα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα