Δημοψήφισμα στα Σκόπια: Πιθανή η προκήρυξη εκλογών από τον Ζάεφ

Δημοψήφισμα στα Σκόπια: Πιθανή η προκήρυξη εκλογών από τον Ζάεφ
Ο Ζόραν Ζάεφ Eurokinissi

Πολιτική αστάθεια προκαλεί στη FYROM η πολύ χαμηλή συμμετοχή στο δημοψήφισμα. Πιθανόν να μην φτάσει ούτε στο 40%

Σε πολιτική αστάθεια αναμένεται να οδηγήσει την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας η πολύ χαμηλή συμμετοχή στο δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Συμμετοχή που έφτασε το 34,75%, παρά τη στήριξη που είχε το “Ναι” από σύσσωμη τη Δύση.

Η πολύ χαμηλή συμμετοχή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Ζόραν Ζάεφ δεν θα μπορεί να επηρεάσει τις ψήφους της εθνικιστικής αντιπολίτευσης υπέρ του ναι στη συνταγματική αναθεώρηση, με αποτέλεσμα η μόνη λύση να είναι γι’ αυτόν η προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Εκλογές που αν χάσει θεωρείται βέβαιον ότι θα σημάνουν τον κατακερματισμό της χώρας του.

Η Αθήνα περιμένει με προσοχή τις εξελίξεις, που δεν αποκλείεται να επηρεάσουν προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση και το εγχώριο πολιτικό προσωπικό, ενώ συναρτά τη στάση της για τη Συμφωνία των Πρεσπών αποκλειστικά και μόνο από το εάν η FYROM κυρώσει ή όχι, μέσω της συνταγματικής αναθεώρηση την υπογραφείσα συμφωνία.

Το News 24/7 βρίσκεται στα Σκόπια με τον απεσταλμένο του Μάνο Φραγκιουδάκη να στέλνει το κλίμα από την πρωτεύουσα της πΓΔΜ . Παρακολουθήστε τις εξελίξεις μέσω της Live Blogging πλατφόρμας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα