Ο διπλωματικός μαραθώνιος Κατρούγκαλου

Ο διπλωματικός μαραθώνιος Κατρούγκαλου
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος Eurokinissi

Από τις Βρυξέλλες έως την Αττάλεια και την Ιερουσαλήμ. Τα κρίσιμα ραντεβού του υπουργού Εξωτερικών.

Ένας διπλωματικός μαραθώνιος αναμένει την εβδομάδα που έρχεται τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο.

Τη Δευτέρα, πριν τις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με τον ρουμάνο ομόλογό του και προεδρεύοντα του συμβουλίου κατά το τρέχον εξάμηνο, θα παραθέσουν πρόγευμα εργασίας των φίλων της Βόρειας Μακεδονίας, με προσκεκλημένο τον Νικολά Ντιμιτρόφ. Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί η ενταξιακή πορεία της Ε.Ε, οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για αυτή, με την απαρέγκλιτη πάντα εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Την Τρίτη θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, όπου θα συναντηθεί με την πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη καθώς και τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β.

Στις 20 Μαρτίου, ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στην Ιερουσαλήμ για την τριμερή συνάντηση κορυφής Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ, με τη συμμετοχή και του αμερικανού υπουργού εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Από την Ιερουσαλήμ ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Αττάλεια της Τουρκίας, όπου θα πραγματοποιήσει διμερή συνάντηση με τον τούρκο ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με θέμα τις εξελίξεις στο Κυπριακό, τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και την ανταλλαγή απόψεων για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Την ίδια μέρα, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε με κορυφαία θέματα το Brexit και το στίγμα της Ευρώπης ενόψει των ευρωεκλογών.

Γενικότερα θα πρόκειται για μια πολύ κρίσιμη εβδομάδα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα