Εκμεταλλεύονται το προσφυγικό και τις κινητοποιήσεις των νησιωτών για να προωθήσουν την -ακροδεξιά- ατζέντα τους!

Εκμεταλλεύονται το προσφυγικό και τις κινητοποιήσεις των νησιωτών για να προωθήσουν την -ακροδεξιά- ατζέντα τους!
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Μυτιλήνη. Eurokinissi

Ιδιαίτερα μεγάλες οι συγκεντρώσεις για το προσφυγικό σε Λέσβο, Χίο και Σάμο. Περί … «σχεδίου αλλοίωσης του πληθυσμού» κάνει λόγο ο περιφερειάρχης  Κώστας Μουτζούρης! Την ίδια στιγμή φαίνεται να έχουν συμφωνήσει στο παρασκήνιο για τα κλειστά κέντρα

Σε μείζον θέμα εξελίσσεται η φρασεολογία ακραίων κύκλων, μεταξύ των οποίων δυστυχώς, πρωταγωνιστικό ρόλο φέρεται να παίζει η Περιφέρεια και προσωπικά ο Περιφερειάρχης, στο Βόρειο Αιγαίο, με αφορμή την όλο και επιδεινούμενη κατάσταση στο προσφυγικό.

Η εκμετάλλευση των κινητοποιήσεων από τα ακραία ακροδεξιά στοιχεία πρέπει άμεσα να απασχολήσει τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου και κυρίως την κυβέρνηση, που δείχνει να σφυρίζει αδιάφορα για το αυγό του φιδιού που επωάζεται στην περιοχή, με τη συνδρομή και δικών της στελεχών, ακόμα και πρώην επιφανών «γαλάζιων» πρώην υπουργών, που υπήρξαν και ανώτατοι δικαστικοί! Όπως, βεβαίως, πρέπει να ενδιαφερθεί η κυβέρνηση να επιλύσει το πρόβλημα αντί να ικανοποιείται με την επικοινωνιακή διαχείρισή του, ενώ οι δυνάμεις της αριστεράς και της κεντροαριστεράς (με τον ΣΥΡΙΖΑ να τον επιβαρύνει η μη αντιμετώπιση του προβλήματος όσο ήταν στην κυβέρνηση) οφείλουν να αναρωτηθούν πως άφησαν την πρωτοβουλία των αντιδράσεων στην ακροδεξιά!

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, που έχει τη στήριξη και του βουλευτή Λέσβου Κώστα Αθανασίου, μετά την καταδικαστέα από την αντιπολίτευσή του αφίσα που καλούσε στις κινητοποιήσεις (κάποιες προσκλήσεις θύμιζαν αφίσες της «Χρυσής Αυγής»), δεν σταματά να κάνει λόγο για «σχέδια αλλοίωσης του πληθυσμού» των νησιών, διαστρεβλώνοντας πλήρως τις αιτίες δημιουργίας του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος και αποκρύπτοντας τους πραγματικούς λόγους που τόσοι κατατρεγμένοι βρίσκονται στα νησιά και δεν φεύγουν προς την Ευρώπη!

«Θέλουν να μας επιβάλλουν άλλο τρόπο ζωής, άλλη θρησκεία» φώναζε –σύμφωνα με τα τοπικά μέσα- ο περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης της Μυτιλήνης-αυτής που παραβρίσκονταν ο ίδιος, γιατί λόγω της ατζέντας που προσπάθησε να επιβάλλει, στο νησί οι συγκεντρώσεις ήταν τρεις! «Η πατρίς (sic!) κινδυνεύει. Δεν με νοιάζει τι λένε οι συνθήκες» (!) επέμενε! Το δε σύνθημα «θέλουμε τα νησιά μας πίσω», παραπέμπει σε φρασεολογία άλλων εποχών, που η χώρα φαινόταν να άφησε πίσω της από τη μεταπολίτευση και μετά.

Το εντυπωσιακό είναι δε αυτό που υποστηρίζουν στο παρασκήνιο αρμόδιοι υπουργοί:  ότι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης που αντιδρούν, έχουν συμφωνήσει με τη δημιουργία κλειστών κέντρων στην περιοχή, διαφωνούν απλώς με τον αριθμό όσων θα κρατούνται σε αυτά!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα