Ένας στους δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να παραχωρήσει χρήματα και συνεργάτες στο κόμμα

Ένας στους δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να παραχωρήσει χρήματα και συνεργάτες στο κόμμα
Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Στα χέρια του Τσίπρα η υπόθεση. Οι 40 περίπου από τους 86 βουλευτές αρνούνται επιδεικτικά τις υποχρεώσεις τους, προκαλώντας την έκρηξη των υπολοίπων. Επιμένουν, μάλιστα, παρά τις επιστολές που από κοινού ή όχι τους έχουν αποστείλει Πάνος Σκουρλέτης και Όλγα Γεροβασίλη.

Σε μείζον θέμα αναδεικνύεται στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου η άρνηση των μισών περίπου βουλευτών του κόμματος να δώσουν στο κόμμα ένα μέρος από τη βουλευτική τους αποζημίωση και έναν από τους επιστημονικούς τους συνεργάτες, όπως έχει αποφασιστεί στα αρμόδια όργανα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, ο αριθμός των βουλευτών που αρνούνται να συμμορφωθούν, επικαλούμενοι υπαρκτούς ή ανύπαρκτους λόγους, πλησιάζουν τους σαράντα, από τους ογδόντα έξι που διαθέτει η Κοινοβουλευτκή Ομάδα. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις των αρμόδιων συλλογικών οργάνων οι βουλευτές πρέπει να παραχωρούν στο κόμμα 2000 ευρώ από τον μηνιαίο μισθό τους και από έναν εκ των τριών συνεργατών που δικαιούνται.

Οι βουλευτές που αρνούνται είναι και παλιοί, αλλά και επανεκλεγέντες, που προβάλλουν κυρίως τις ανάγκες που έχουν, ιδίως οι βουλευτές από την επαρχία. Ωστόσο, ακόμα και με την κατάθεση της υποψηφιότητάς τους είχαν ενημερωθεί σχετικά, ενώ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είχαν υπογράψει και σχετικά έγγραφα. Αξίζει να σημειωθερί πως από την προηγούμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα υπήρξαν μέλη που ποτέ δεν έδωσαν χρήματα, πχ βουλευτίνα με συνεχή περουσία στη “Δίκη της Δευτέρας” του τηλεοπτικού σταθμού “Σκάι” και η οποία δεν επανεξελέγη βουλευτής. Όπως αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως η ηγεσία του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εξέταζε και εξετάζει ιδιαίτερες οικονομικές ανάγκες κάποιου βουλευτή, περιπτώσεις ασθενείας κοκ.

Στους βουλευτές που δεν συμμορφώνονται, πάντως, έχουν στείλει επιστολές από κοινού ή κατ ιδίαν τόσο ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, όσο και η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Όλγα Γεροβασίλη, χωρίας όμως αποτέλεσμα.

Την ίδια στιγμή, οι βουλευτές που έχουν συμμορφωθεί με τις αποφάσεις εμφανίζονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι, καθώς βλέπουν να υπάρχουν βουλευτές δυο ταχυτήτων, έλλειψη συγκεκριμμένων αρχών, μη εφαρμογή των κανόνων και των αποφάσεων, με αποτέλεσμα να αισθάνονται  θύματα-αν και,χρησιμοποιούν περισσότερο την πιο χρησιμοποιημένη λέξη της νεοελληνικής γλώσσας. Άλλα δε στελέχη σημειώνουν πώς κάποιοι σύντροφοί τους έχουν πολύ γρήγορα υιοθετήσει και εγκωλπίσει κάποιες από τις πιο αρνητικές στιγμές του παλιού κομματικού συστήματος, κάτι, άλλωστε που φάνηκε κκαι από τους διαγκωνισμούς για μια θέση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ή στο παρασκήνιο που εξελίσσεται τελευταία για τον έλεγχο του κόμματος.

Το θέμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, καθώς δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σε άλλο επίπεδο,έχει φτάσει στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει αναλάβει και την επίλυσή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα