Ο ένας στους τέσσερις βουλευτές, πριν τις κάλπες, δεν έδινε τα λεφτά στο κόμμα

Ο ένας στους τέσσερις βουλευτές, πριν τις κάλπες, δεν έδινε τα λεφτά στο κόμμα
Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου Eurokinissi

Αντιδράσεις από βουλευτές και σήμερα, προκειμένου να δίνουν 2.000 ευρώ από την αποζημίωσή τους στο κομματικό ταμείο, αλλά και προκειμένου να παραχωρήσουν έναν επιστημονικό συνεργάτη τους στον ΣΥΡΙΖΑ. Ετοιμάζεται “σκληρή επιστολή” Τσίπρα στα μέλη της ΚΟ

Μια -ακόμα- “φωτιά” σιγοκαίει το τελευταίο διάστημα στην αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς αρκετοί βουλευτές διαφωνούν με την απόφαση της ηγεσίας να διαθέτουν στο κόμμα το 40% της βουλευτικής τους αποζημίωσης, αλλά και να παραχωρήσουν τον έναν από τους δυο επιστημονικούς τους συνεργάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, μάλιστα, το πρόβλημα υπήρχε και στην προηγούμενη κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς περίπου το 25% των βουλευτών δεν παραχωρούσε το συγκεκριμένο ποσό στο κόμμα, αν και κάποιοι υπήρξαν “δικαιολογημένοι” λόγω πχ της υγείας συγγενικών τους προσώπων πρώτου βαθμού.

Το θέμα, που είχε απασχολήσει τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνεδρίασή της τον περασμένο Ιούλιο και είχε προκαλέσει και ένταση μεταξύ του Πάνου Σκουρλέτη και της Όλγας Γεροβασίλη, Γραμματέα της ΚΟ, επανέρχεται στην επικαιρότητα, καθώς, μεταξύ άλλων, καθυστερεί και η πρόσληψη επιστημονικών συνεργατών.

Ο Π. Σκουρλέτης έχει επαναφέρει το θέμα στην ηγεσία και ο Αλ. Τσίπρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, εφόσον συνεχιστούν οι αντιδράσεις, προτίθεται να αποστείλει σκληρή επιστολή στους βουλευτές, εξαρτώντας τη σχέση τους με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα