Η επανεμφάνιση του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά το “διαζύγιο” με τη Φώφη

Η επανεμφάνιση του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά το “διαζύγιο” με τη Φώφη
Ευάγγελος Βενιζέλος Eurokinissi

Τετάρτη και Πέμπτη το διήμερο του "e-kyklos" με σημαντικές παρουσίες για την μεσαία τάξη. Στίγματα της νέας του τακτικής αναμένεται να δώσει ο πρώην Πρόεδρος με την ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης. Για ένα μήνα δεν μπορεί να ταξιδεύσει αεροπορικώς μετά την εγχείρηση στο μάτι του

Δριμύτερος επανέρχεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο πολιτικό προσκήνιο, μετά το πολιτικό διαζύγιό του με τη Φώφη Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής.Αλλά και μετά το πρόβλημα με την εγχείρηση στο μάτι του που δεν του επιτρέπει να ταξιδεύει αεροπορικώς τουλάχιστον γι ένα μήνα και τον δυσκολεύει στη μεγάλη του αγάπη, το διάβασμα. “Καλά που του βγήκε στο μάτι και όχι κάπου χειρότερα” λένε άνθρωποι που τον αγαπούν και που έζησαν την τεράστια του στενοχώρια(όσο και αν ο ίδιος την έκρυβε) από τις τελευταίες εξελίξεις. Έτσι ή αλλιώς, πάντως, ο “ενεργός πολίτης” Ευάγγελος- όπως είχε ο ίδιος αποκαλέσει για το εξής τον εαυτό του μετά τη συνάντησή του με τη Φώφη Γεννηματά– επιστρέφει στη μεγάλη σκηνή της πολιτικής , με μια εκδήλωση του “e-kyklos” για τη μεσαία τάξη. Μια μεσαία τάξη , που χωρίς αυτήν, όπως συνηθίζει να λέει, δεν επιτυγχάνονται ικανοποιητικοί ρυθμοί ανάπτυξης, ακυρώνεται η βασική προϋπόθεση της κοινωνικής συνοχής, τροφοδοτείται η αμφισβήτηση της ίδιας της δημοκρατίας και της πολιτικής, ενώ δεν λειτουργούν και φραγμοί κατά του εθνικολαϊκισμού.

Το Συνέδριο είναι διήμερο, ξεκινά το μεσημέρι της Τετάρτης στο ξενοδοχείο Κάραβελ και ολοκληρώνεται με ομιλία-πλατφόρμα του Ευάγγελου Βενιζέλου το βράδυ της Πέμπτης.

Οι παρουσίες πολλές και σημαντικές.

Μεταξύ αυτών κορυφαίοι τραπεζίτες και καθηγητές, πολιτικοί επιστήμονες,δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, ερευνητές, συνδικαλιστές, άνθρωποι της αγοράς, αλλά και η Άννα Διαμαντοπούλου, με την οποία διατηρεί σχέσεις αγάπης και μίσους από την εποχή του ΠΑΣΟΚ, αλλά η αλληλοεκτίμηση πάντα υπάρχει.

Ο Ευ. Βενιζέλος δεν έχει καλέσει για ομιλητές άλλα πολιτικά πρόσωπα και δεν έχει καμία πρόθεση να μετατρέψει το συγκεκριμένο Συνέδριο σε Απάντηση στη Φώφη Γεννηματά, όπως τουλάχιστον θα ήθελαν ορισμένοι ή όπως ανησυχούν άλλοι. Παρουσίες και απουσίες, πάντως, θα μετρήσουν- και θα μετρηθούν..

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα