Επανεμφάνιση του Κώστα Σημίτη με θέμα τις μεταρρυθμίσεις

Επανεμφάνιση του Κώστα Σημίτη με θέμα τις μεταρρυθμίσεις
O πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης Eurokinissi

Στις 9 Μαΐου ο πρώην πρωθυπουργός παρουσιάζει το βιβλίο του πρώην Προέδρου του ΟΤΕ και της ΔΕΗ «Πώς συντελούνται οι μεταρρυθμίσεις». Πλατφόρμα πριν από τις ευρωεκλογές

«Πώς συντελούνται οι μεταρρυθμίσεις» είναι ο τίτλος του βιβλίου του καθηγητή και τέως Προέδρου του ΟΤΕ και της ΔΕΗ Δημήτρη Παπούλια, ο οποίος για ένα διάστημα υπήρξε και επικεφαλής του Ομίλου Προβληματισμού για τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Κοινωνίας (ΟΠΕΚ) που έχει ιδρύσει ο Κώστας Σημίτης.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει στις 9 Μαΐου στην Παλαιά Βουλή ένα «βαρύ» πάνελ εκσυγχρονιστών, όπως ο πρώην πρωθυπουργός, η πρώην υπουργός Μαριέτα Γιαννάκου και ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Γιάννης Βούλγαρης, ενώ θα συντονίζει η καθηγήτρια Καλλιόπη Σπανού.

Η ομιλία του Κώστα Σημίτη στην παρουσίαση του βιβλίου θα είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πλατφόρμα για τις μεταρρυθμίσεις, πάνω στην οποία θα επιδιωχθούν συγκλίσεις από τα κόμματα (πλην ΣΥΡΙΖΑ) για την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών.

Ο πρώην πρωθυπουργός, άλλωστε, δεν έχει κρύψει την αντίθεσή του με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα, ενώ το γεγονός ότι ο ίδιος είχε διορίσει τον συγγραφέα Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών το 1985,ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας, αλλά και Πρόεδρο της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, προϊδεάζει ότι θα μιλήσει και για το μείζον θέμα της ΔΕΗ.

Ενδιαφέρον έχει, πάντως, αν ο Κώστας Σημίτης αναφερθεί ευθέως και στις ευρωεκλογές, οι οποίες διεξάγονται δυο εβδομάδες αργότερα…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα