“Επιδιώκω τη σύνθεση και όχι τη σύγκρουση” δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας για τις εσωκομματικές εξελίξεις.

“Επιδιώκω τη σύνθεση και όχι τη σύγκρουση” δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας για τις εσωκομματικές εξελίξεις.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Ποιο όνομα του πρότειναν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που ανήκουν στην Προοδευτική Συμμαχία, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν την Τρίτη το απόγευμα

Το όνομα «ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία» πρότειναν στον Αλέξη Τσίπρα για νέο όνομα του κόμματος οι «σύμμαχοι».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνάντηση με τα 17 στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας που είναι μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητήσει το όνομα που θα προτείνει το Σάββατο και την Κυριακή στην ΚΠΕ του κόμματος και το οποίο εάν δεν γίνει αποδεκτό ή εάν υπάρξουν και άλλες προτάσεις θα τεθεί σε δημοψήφισμα στη βάση, με δεσμευτικό χαρακτήρα.

«Πιστεύουμε πως αυτό που αποδίδει καλύτερα το πολιτικό στίγμα είναι το όνομα «ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία». Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε πως ο όρος «Προοδευτική» πρέπει να υπάρξει στον τίτλο του κόμματος», είπαν στον Αλέξη Τσίπρα τα στελέχη αυτά.

Τα ίδια στελέχη, πάντως, φέρονται να έθεσαν και θέματα αποφασιστικότερου και ταχύτερου ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, όπως πχ με τον τρόπο που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο τα νέα μέλη κοκ.

«Επιδιώκω τη σύνθεση και όχι τη σύγκρουση», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, που μεταξύ άλλων θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ενωμένος και έτοιμος σε έναν εκλογικό αιφνιδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το καλοκαίρι, εξέλιξη που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει πολύ μεγάλες πιθανότητες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα