Γράφει – σβήνει ο Αλέξης Τσίπρας για ψηφοδέλτια και Πρόγραμμα

Γράφει – σβήνει ο Αλέξης Τσίπρας για ψηφοδέλτια και Πρόγραμμα
Ο Αλέξης Τσίπρας στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου Eurokinissi

Πρώτη στο Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκτός απροόπτου, η Έφη Αχτσιόγλου, που παραμένει και υπουργός Εργασίας. Δεύτερος στο Επικρατείας ο Πάνος Σκουρλέτης, «ζυγίζει» τις υπόλοιπες θέσεις ο πρωθυπουργός, με φαβορί για την τρίτη θέση τον Ευάγγελο Αποστολάκη - Το απόγευμα της Δευτέρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.

Τις οριστικές του αποφάσεις για σειρά θεμάτων λαμβάνει το απόγευμα της Κυριακής ο Αλέξης Τσίπρας, σε σειρά συσκέψεων που έχει προγραμματίσει με στενούς του συνεργάτες.

Τη Δευτέρα το απόγευμα, άλλωστε, θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να ζητήσει και επισήμως εκλογές για τις 7 Ιουλίου, για εθνικό λόγο, με τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος να γίνεται είτε το βράδυ της ίδιας ημέρας, είτε το πιθανότερο, το πρωί της Τρίτης.

Στις 8 το βράδυ της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έχουν συνδιαμορφώσει οι Γιάννης Δραγασάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Αλέξης Χαρίτσης και το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δέσμευση για 500.000 νέες θέσεις εργασίας την επόμενη τετραετία, αλλά και την αύξηση του κατώτατου μισθού ως αποτέλεσμα της αύξησης των ρυθμών ανάπτυξης.

Όπως όλα δείχνουν, ο Αλέξης Τσίπρας θα τοποθετήσει στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας την Έφη Αχτσιόγλου, ορίζοντάς την ταυτόχρονα και κυβερνητικό εκπρόσωπο, ενώ αναζητεί τρόπο να καταδείξει ότι αυτό δε γίνεται σε καμία περίπτωση σε βάρος του νυν υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Τζανακόπουλου, στον οποίο ο πρωθυπουργός τρέφει απεριόριστη προσωπική και πολιτική εκτίμηση.

Στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα τοποθετηθεί ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας «ζυγίζει» τις αποφάσεις του για τις επόμενες θέσεις, με φαβορί για την τρίτη θέση τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα