Η επίθεση Φίλη, η σκληρή αντιπαράθεση Σκουρλέτη – Παππά και ο Αλέξης Τσίπρας

Η επίθεση Φίλη, η σκληρή αντιπαράθεση Σκουρλέτη – Παππά και ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Νίκος Φίλης, ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Νίκος Παππάς Eurokinissi

«Έχεις φτιάξει ανακτοβούλια», είπε ο πρώην υπουργός Παιδείας στον πρόεδρο του κόμματος. Η διαφωνία για τους αριστίνδην και γιατί ο Γραμματέας του κόμματος μιλά δημοσίως για «κέντρα στο διαδίκτυο» που δημιουργούν εντυπώσεις

Σφοδρή αντιπαράθεση διεξάγεται  στην Κουμουνδούρου ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και των συσχετισμών που θα δημιουργηθούν σε αυτό, όπως προκύπτει από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, την περασμένη Τετάρτη.

Η συνεδρίαση, μάλιστα, σφραγίστηκε από ένα ακόμα επεισόδιο μεταξύ του Νίκου Παππά και του Πάνου Σκουρλέτη, που εκφράζουν μια τελείως διαφορετική αντίληψη για το χαρακτήρα, τη φυσιογνωμία και τις συμμαχίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η αντιπαράθεση των δυο, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», υπήρξε ιδιαίτερα σφοδρή, με την ένταση να χαρακτηρίζει και τις προσωπικές σχέσεις δυο εκ των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα– των στενότερων συνεργατών στο παρελθόν.

Σημεία των διαφωνιών, μεταξύ άλλων, αν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ανασυγκρότησης θα είναι αριστίνδην ή όχι αντιπρόσωποι στο Συνέδριο. Οι αποφάσεις θα ληφθούν προσεχώς, αλλά ήδη συζητείται η πρόταση στελεχών (μεταξύ των οποίων και του Γραμματέα του κόμματος) να οριστεί ένα πλαφόν περίπου 100-150 αριστίνδην, οι οποίοι θα εκλεγούν ή θα οριστούν από τις κινήσεις που εντάχθηκαν στο εγχείρημα, όπως η «Γέφυρα» κλπ.

 Στελέχη, επίσης, έθεσαν θέμα συλλογικής λειτουργίας και τρόπου λήψης των αποφάσεων. Πιο σημαντική θεωρήθηκε η τοποθέτηση του Νίκου Φίλη. «Έχεις φτιάξει ανακτοβούλια» είπε, μάλιστα, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με μαρτυρίες τριών τουλάχιστον μελών της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των στελεχών που θέτουν θέμα συλλογικής λειτουργίας είναι και ο Γραμματέας το κόμματος.

Και μπορεί να πέρασε απαρατήρητο, αλλά δημοσίως ο Πάνος Σκουρλέτης άφησε αιχμές για «κατασκευασμένα δημοσιεύματα» για την εσωκομματική μειοψηφία από φιλικά προς την Κουμουνδούρου σάιτ! Συγκεκριμένα,  απαντώντας σε ερώτηση του συναδέλφου Γιάννη Αλμπάνη, για δημοσιεύματα που καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να λάβει πειθαρχικά μέτρα εναντίον της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Όλα αυτά τα θεωρώ αστεία. Γράφονται

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα