“Η στρατηγική μας είναι πολιτική συμμαχιών με τις προοδευτικές δυνάμεις” επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας

“Η στρατηγική μας είναι πολιτική συμμαχιών με τις προοδευτικές δυνάμεις” επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας
Ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Θέμα για γρηγορότερο μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και πραγματικά ανοιχτό κόμμα έθεσαν στη συνεδρίαση πολλά στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας

Σαφές μήνυμα για δημιουργία κλίματος συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας με την τοποθέτησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, το απόγευμα της Πέμπτης.

«Η στρατηγική μας είναι πολιτική συμμαχιών με τις προοδευτικές δυνάμεις», φέρεται να είπε στην τοποθέτησή του και αναφερόμενος πρωτίστως στο Κίνημα Αλλαγής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξέλιξη που προϋποθέτει το τέλος της πολιτικής διεμβολισμού της Χαριλάου Τρικούπη από την Κουμουνδούρου και τη δημιουργία προσωπικής χημείας μεταξύ πρωτίστως των  ηγετών των δυο χώρων.

«Είμαστε το μεγαλύτερο κόμμα, συνεπώς είναι ο  ΣΥΡΙΖΑ  που θα πρέπει να δείξει μεγαθυμία», συμπλήρωσε κάποια στιγμή ο πολύπειρος Νίκος Μπίστης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι η Κουμουνδούρου θα πρέπει να παραβλέπει και κάποιες επιθέσεις από την άλλη πλευρά, αναγνωρίζοντας και τα προβλήματα που έχει στο εσωτερικό του, κυρίως στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, όπου υπάρχουν βουλευτές με αντι-ΣΥΡΙΖΑ απόψεις, το Κίνημα Αλλαγής.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, χωρίς να εγκαταλείπει την τακτική του πρώτου κόμματος στις επόμενες εκλογές, τις οποίες και σαφώς δεν επιθυμεί να γίνουν σύντομα, καθώς θέλει χρόνο για να ανακάμψει αλλά και για να υπάρχει φθορά της κυβέρνησης, επιδιώκει να βγει κυβέρνηση από τις κάλπες που θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Με δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υιοθετώντας την επιλογή της διπλής κάλπης, δεν θα συμμετέχει στις διερευνητικές εντολές, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ..παίξει μπάλα κατά τα πρότυπα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας και ο πρώτος και απαραίτητος συμπαίκτης είναι το Κίνημα Αλλαγής- αρκεί βεβαίως οι συσχετισμοί να το επιτρέπουν.

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, πάντως, στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας έθεσαν θέμα γρηγορότερο μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας εμμέσως την απορία τους από το συμβιβασμό που έγινε στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Μεταξύ των στελεχών που έθεσαν το θέμα ήταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Παναγιώτης Παναγιώτου, Νίκος Μπίστης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Νίκος Μαδεμλής Αντώνης Λιάκος και άλλοι. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Πάνος Λάμπρου, παρενέβησαν και ζήτησαν η συζήτηση να περιοριστεί στο θέμα των πολιτικών πρωτοβουλιών που πρέπει να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη από την Προοδευτική Συμμαχία, όμως, επέμεναν ότι δεν είναι δυνατόν να μην τοποθετηθούν και επί θεμάτων προοπτικής και φυσιογνωμίας του κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε ότι  μετά τη συγκέντρωση της Αθήνας θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ενώ η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, που θα συζητήσει καυτά θέματα, όπως το δημοψήφισμα, οι αριστίνδην κα αναβλήθηκε για την προσεχή Δευτέρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα