Καθοριστική για τις εξελίξεις επίσκεψη του υπουργού Άμυνας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο

Καθοριστική για τις εξελίξεις επίσκεψη του υπουργού Άμυνας στις ΗΠΑ τον Ιούλιο
Υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης Eurokinissi

Ο υπουργός Άμυνας θα συνοδεύεται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Χρήστο Χριστοδούλου. Ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας Αθήνας- Ουάσιγκτον προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της Τουρκίας

Καθοριστική αναμένεται να είναι η επίσκεψη που προγραμματίζει το καλοκαίρι, το αργότερο αρχές Ιουλίου, στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα συνοδεύεται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Χρήστο Χριστοδούλου, ενώ αναμένεται να υπογραφούν σημαντικές συμφωνίες για τη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας- Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και συμφωνίες για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας.

Το διάστημα εκείνο, άλλωστε, εκτιμάται ότι θα υπάρξουν οριστικές εξελίξεις ως προς τις σχέσεις Άγκυρας-Ουάσιγκτον, με επίκεντρο την παραλαβή ή όχι των S-400, αλλά και τις αμερικανοϊρανικές σχέσεις και ως εκ τούτου, το ταξίδι του Ευάγγελου Αποστολάκη αναμένεται να έχει καθοριστική σημασία.

Τις ημέρες αυτές, εξάλλου, μετά και την επικοινωνία του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον με τον κύπριο υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, στο παρασκήνιο υπάρχουν έντονες διαβουλεύσεις Αθήνας και Ουάσιγκτον προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα στην ΑΟΖ της Λευκωσίας και, πιθανόν στο μέλλον και στο Αιγαίο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα