Μάχη τεσσάρων για δυο θέσεις με εσωκομματικές προεκτάσεις

Μάχη τεσσάρων για δυο θέσεις με εσωκομματικές προεκτάσεις
Στιγμιότυπο από το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής Eurokinissi

Νίκος Ανδρουλάκης, Νίκος Παπανδρέου, Εύα Καϊλή και Γιώργος Καμίνης διεκδικούν δυο θέσεις ευρωβουλευτών, ενώ μάχη δίνουν και οι Γιάννης Βαρδακαστάνης και Σάκης Αρναούτογλου, που δύσκολα, όμως, θα πλασαριστούν στην πρώτη τριάδα.

Μάχη με σοβαρές εσωκομματικές συνέπειες στο Κίνημα Αλλαγής δίνουν τέσσερα στελέχη για δυο θέσεις στο ευρωψηφοδέλτιο.

Η Χαριλάου Τρικούπη θα εκλέξει στις 26 Μαΐου, σύμφωνα με τις περισσότερες των εκτιμήσεων, δυο ευρωβουλευτές, αν και κάποια αισιόδοξα στελέχη κάνουν λόγο και για τρεις- κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται από τις δημοσκοπήσεις.

Τις δυο θέσεις διεκδικούν ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Νίκος Παπανδρέου, που εμφανίζονται σε όλες τις μετρήσεις ως “φαβορί” και η Εύα Καϊλή και ο Γιώργος Καμίνης που εμφανίζονται μεν ως “αουτσάιντερ” πλην όμως με σημαντικές προοπτικές. “Δυνατά” δείχνουν να πηγαίνουν και οι Γιάννης Βαρδακαστάνης και Σάκης Αρναούτογλου, που φαίνεται όμως πολύ δύσκολο να διεμβολίσουν την τετράδα- και πολύ περισσότερο την τριάδα, επιτυγχάνοντας την εκλογή τους.

Ο μηχανισμός της Χαριλάου Τρικούπη στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον Γιώργο Καμίνη, ενώ φέρεται να μην έχει κανένα πρόβλημα με την εκλογή του Νίκου Παπανδρέου, ο οποίος -εν αντιθέσει με τον αδελφό του Γιώργο- συντάσσεται στα βασικά θέματα (και τη Συμφωνία των Πρεσπών) με τη Φώφη Γεννηματά. Ούτως ή άλλως η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να μετατρέψει σε εσωκομματικό πρόβλημα τις ευρωεκλογές, καθώς η Χαριλάου Τρικούπη θα κριθεί πρωτίστως από το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου και όχι από το ποιοι θα εκλεγούν- πράγμα που είναι ασφαλώς δευτερεύον.

Δεν είναι, ωστόσο, λίγοι εκείνοι που θα ήθελαν να υποστεί μια ήττα, μη εκλεγόμενος ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος έχει μετά την Πρόεδρο μια πολύ ισχυρή ομάδα στελεχών στην Κεντρική Επιτροπή υπό την επιρροή του, ενώ θεωρείται εν δυνάμει “δελφίνος”, λόγω και του “νεαρού” (με τους όρους που επικρατούν στη χώρα μας) της ηλικίας του.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ως κορυφαίο στέλεχος, αγωνίζεται για τον “πρώτο σταυρό”, όπως και ο Ν. Παπανδρέου. Το ερώτημα είναι εάν η Εύα Καϊλή (ακόμα και ο Γιώργος Καμίνης) που θα πάρουν τον “τρίτο ή τέταρτο σταυρό” θα κατορθώσουν να τους προσπεράσουν.

Κανείς δεν μπορεί να δώσει αυτή τη στιγμή απάντηση, ενώ στο παρασκήνιο ο ανταγωνισμός για τον δεύτερο σταυρό …μαίνεται!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα