Μητσοτάκης σε Γεννηματά: “Αν δεν πάρει καθαρή απόφαση η Ιερά Σύνοδος, θα κάνω σκληρή παρέμβαση”

Μητσοτάκης σε Γεννηματά: “Αν δεν πάρει καθαρή απόφαση η Ιερά Σύνοδος, θα κάνω σκληρή παρέμβαση”
Τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την προέδρο του Κίνηματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Eurokinissi

Η συγκρατημένη αισιοδοξία του πρωθυπουργού ότι το πρόβλημα με τον κορονοϊό είναι διαχειρίσιμο, αλλά και ότι τελικά «δεν θα περάσει» του Ερντογάν

Την απόφασή του να παρέμβει ο ίδιος, ώστε να κλείσουν οι εκκλησίες, σε περίπτωση που η Ιεραρχία δεν έπαιρνε μια καθαρή απόφαση, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός νωρίς το βράδυ χθες, στην επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχαν, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού και των συνεπειών του σε οικονομία και κοινωνία.

«Εάν δεν λάβει καθαρή απόφαση η Ιερά Σύνοδος, θα κάνω σκληρή παρέμβαση», διαβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Φώφη Γεννηματά, η οποία έθεσε μετ’ επιτάσεως το θέμα. Αργά το βράδυ της Δευτέρας, μάλιστα, ο πρωθυπουργός προχώρησε στην απόφασή του για την Εκκλησία, με την πολιτεία να αντιδρά έστω και με μεγάλη καθυστέρηση στις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της Ιεραρχίας και να διευκολύνει κατ’ αυτόν τον τρόπο και τον Αρχιεπίσκοπο που βασιζόταν σε μια απόφαση της πολιτείας –όπως προκύπτει και από την επικοινωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα-για την αντιμετώπιση του προβλήματος, λόγω και των αντιδράσεων που είχε.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το πρόβλημα του κορονοϊού θα καταστεί τελικά και εκτός μεγάλου απροόπτου, εάν τηρηθούν τα μέτρα διαχειρίσιμο, ενώ φάνηκε αποφασισμένος για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, ώστε να προληφθούν τα χειρότερα στην οικονομία. Φέρεται επίσης να δεσμεύτηκε στους συνομιλητές του πως οι 2000 προσλήψεις στα νοσοκομεία θα προχωρήσουν γρήγορα, ενώ εκτιμούσε και η απόφαση που θα ελάμβανε το Eurogroup θα ήταν θετική και θα έδινε στη χώρα τη δυνατότητα να ενισχύσει όσους πλήττονται από τον κορονοϊό.

Η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό περιστράφηκε ασφαλώς και στα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, ανεξαρτήτως εάν δεν υπήρχαν δηλώσεις και διαρροές επ’ αυτού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλιστα, φέρεται να πιστεύει πως ο Τούρκος πρόεδρος έχει μαζευτεί και πως τελικά «δεν θα του περάσει».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα