ΝΔ: Να έρθει αμέσως στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών

ΝΔ: Να έρθει αμέσως στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ψηφοφορία εντός του Ιανουαρίου αναμένεται να ζητήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κάνει και δεύτερες σκέψεις ως προς την κατάθεση πρόταση μομφής, ώστε «να μην δώσει πόντους στο Μαξίμου». «Η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών ίσως λειτουργήσει αποτελεσματικότερα απ’ ότι η πρόταση μομφής» υποστηρίζουν ανώτερα στελέχη της Πειραιώς.

Να έρθει αμέσως προς ψήφιση στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, μετά την έγκρισή της από το Κοινοβούλιο της FYROM, θα ζητήσει η Νέα Δημοκρατία, όπως αποφασίστηκε πρόσφατα σε σύσκεψη κορυφαίων στελεχών υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με δεδομένο, δηλαδή, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί από τα Σκόπια το αργότερο στις 15 Ιανουαρίου, η ΝΔ ζητάει να έρθει άμεσα προς συζήτηση στην ελληνική Βουλή και η σχετική ψηφοφορία να διεξαχθεί πριν τα τέλη του πρώτου μήνα του έτους.

Στην Πειραιώς, μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις ως προς την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης.

Χωρίς να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο -κάτι που θα εξαρτηθεί και από την τελική στάση του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ στο θέμα- δείχνουν να επικρατούν απόψεις πως είναι προτιμότερο να μην κατατεθεί τελικά πρόταση μομφής, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργήσει αντισυσπειρώσεις και να δώσει «πόντους» στο Μαξίμου.

«Η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών ίσως λειτουργήσει αποτελεσματικότερα απ’ ότι η πρόταση μομφής» υποστηρίζουν μάλιστα χαρακτηριστικά στα «Παιχνίδια Εξουσίας» ανώτερα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα