Νέο φλερτ της Χαριλάου Τρικούπη με την Άννα Διαμαντοπούλου;

Νέο φλερτ της Χαριλάου Τρικούπη με την Άννα Διαμαντοπούλου;
Η Άννα Διαμαντοπούλου Nikos Libertas / SOOC

Δεν υπάρχει κανένα θέμα προσέγγισης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, παρότι η Φώφη Γεννηματά τον πρότεινε για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Να αναπτύξει μια πιο “επιθετική πολιτική”, που θα δείχνει πως “ξεπερνά” το διεμβολισμό του ΚΙΝΑΛ που επιχειρούν -λιγότερο σε αυτή τη φάση- ο Κυριάκος Μητσοτάκης και -περισσότερο- ο Αλέξης Τσίπρας, επιδιώκει η Φώφη Γεννηματά. Ενόψει της Συνδιάσκεψης, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, “ξαναζεσταίνεται” το φλερτ της ηγεσίας με την Άννα Διαμαντοπούλου.

Η Χαριλάου Τρικούπη έχει εκτιμήσει πως η πρώην Επίτροπος, παρά τη στήριξή της στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν συνεργάστηκε μαζί του, ούτε συμμετείχε τελικά στην κυβέρνηση, όπως -αρχικά, τουλάχιστον- πολλοί (όχι το news24/7) θεωρούσαν βέβαιο. Επιπλέον, θεωρούν πως η Άννα Διαμαντοπούλου, με τις δραστηριότητες του “Δικτύου”, κάθε άλλο παρά είναι από τα στελέχη εκείνα που εκφράζουν αποκλειστικά τον εαυτό τους, καθώς οι προβληματισμοί της απηχούν προβληματισμούς υπαρκτού μέρους (και) κεντροαριστερών πολιτών, ενώ οι πρωτοβουλίες που λαμβάνει για μείζονα θέματα διαθέτουν ανταπόκριση.

Στην παρούσα φάση πάντως και με δεδομένη μάλιστα την καχυποψία που υπήρχε μεταξύ των δυο πλευρών, οι συζητήσεις πραγματοποιούνται παρασκηνιακά και σε διερευνητικό επίπεδο των διαθέσεων της πρώην Επιτρόπου, η οποία βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε περιοδεία στην Αφρική, όπου έχει προγραμματίσει συναντήσεις με υψηλά πρόσωπα. Αντιθέτως, παρότι η Φώφη Γεννηματά πρότεινε και τον Ευάγγελο Βενιζέλο-μαζί με τον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου- για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν υπάρχει κανένα σημείο προσέγγισης ή ενδιαφέροντος προκειμένου να υπάρξει προσέγγιση- με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο καθένας τραβά το δρόμο του” αναφέρουν χαρακτηριστικά και οι δυο πλευρές. Ενδιαφέρον δε εμφανίζει, εάν θα ξαναδραστηριοποιηθούν στο Κίνημα Αλλαγής στελέχη που έχασαν στις τελευταίες εκλογές την έδρα τους και έχουν -ουσιαστικά- αποστασιοποιηθεί από τη Χαριλάου Τρικούπη, όπως ο Γιάννης Μανιάτης, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο (προς άλλη κατεύθυνση) Δημήτρης Κρεμαστινός κ. ά. Ενόψει και της Συνδιάσκεψης θα ξεκαθαρίσουν πολλά…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα