Ο Φώτης Μανούσης, ο εφοπλιστής με το “σκάνδαλο Παυλίδη”, πίσω από την υπόθεση

Ο Φώτης Μανούσης, ο εφοπλιστής με το “σκάνδαλο Παυλίδη”, πίσω από την υπόθεση
Φωτογραφία από το evros news

Το σκάνδαλο του 2005 που κατήγγειλε ο «γαλάζιος εφοπλιστής» για τον υπουργό Αιγαίου της κυβέρνησης Καραμανλή, που είχε φτάσει και στη Βουλή. Ο ανταγωνισμός του με τον «πράσινο» Γεράσιμο Αγούδημο. Ιδρυτής του δημοτικού ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης αι του τηλεοπτικού σταθμού New Channel, του μετέπειτα Tempo, ο Φ. Μανούσης.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης έχει καλέσει σε απολογία την ανάδοχο εταιρεία για τη διακοπή των δρομολογίων στη Σαμοθράκη, ενώ και η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης έστειλε στον εισαγγελέα το σχετικό φάκελο για τα πλοία της εταιρείας ΣΑΟΣ.

Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι πίσω από την εταιρεία βρίσκεται ο γνωστός «γαλάζιος εφοπλιστής» Φώτης Μανούσης.

Ο Φ. Μανούσης υπήρξε μέλος της ΝΔ, προσωπικός φίλος του τότε δημάρχου Θεσσαλονίκης Σωτήρη Κούβελα, που το 1986 τον διόρισε στο δήμο της συμπρωτεύουσας Γενικό Γραμματέα. Θεωρείται ο πρωτεργάτης της ίδρυσης του δημοτικού σταθμού της πόλης, αλλά και της δημοτικής τηλεόρασης TV100, ενώ είχε ιδρύσει και τον τηλεοπτικό σταθμό New Channel, ο οποίος πουλήθηκε στην εταιρεία Stabilton του Μιχάλη Ανδρουλιδάκη (έναντι 16 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής) και που μετονομάστηκε σε Tempo.

Ο ονομαζόμενος «γαλάζιος εφοπλιστής» έγινε κυρίως γνωστός όταν το 2005 κατηγόρησε δημοσίως τον τότε υπουργό Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη για εν γνώσει του δωροληψία του διευθυντή του γραφείου του, ενώ κατήγγειλε δημοσίως ότι έδινε χρήματα στον υπουργό-για αγορά διαμερίσματος στην κόρη του- για να έχει προστασία! Η υπόθεση, που χαρακτηρίστηκε από τα μέσα ενημέρωσης της εποχής ως «σκάνδαλο των άγονων γραμμών», μέσω αγωγών, του ενός εναντίον του άλλου, έφτασε και στη Βουλή.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, επίσης ο Φώτης Μανούσης επεχείρησε να ηγηθεί μπλοκ «γαλάζιων ακτοπλόων» εναντίον του τότε «παντοκράτορα» του Αιγαίου Γεράσιιμου Αγούδημου, ο οποίος θεωρούνταν «πράσινος εφοπλιστής» και ευνοούμενος προσωπικά του Ανδρέα Παπανδρέου. Η σύγκρουση, μάλιστα του Μανούση με τον Παυλίδη, λεγόταν ότι είχε ξεκινήσει, καθώς ο εφοπλιστής θεωρούσε ότι ο υπουργός ευνοούσε με τις αποφάσεις του, τον ανταγωνιστή του Αγούδημο!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα