Ο κόσμος τρέμει μπροστά στην ιδέα της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Αφρική!

Ο κόσμος τρέμει μπροστά στην ιδέα της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Αφρική!
Οικογένεια στο Κέιπ Τάουν AP

Η πανδημία θέτει πλέον στο επίκεντρο πολλά μεγάλα και πραγματικά προβλήματα της ανθρωπότητας, όπως η φτώχεια και η εξαθλίωση σε μεγάλες περιοχές της μαύρης ηπείρου

Σήμα κινδύνου για το ενδεχόμενο μετά τη Νέα Υόρκη το επίκεντρο της εξάπλωσης του κορονοϊού να είναι η Αφρική, εκπέμπουν ήδη πολύ επιστήμονες.

Σε μια τέτοια περίπτωση είναι πολύ πιθανόν να μιλάμε για πολύ μεγάλο αριθμό νεκρών, καθώς ολόκληρες περιοχές της μαύρης ηπείρου δεν έχουν ούτε καν νερό και πολύ περισσότερο δεν γνωρίζουν καν τι σημαίνει σαπούνι! Παράλληλα, εξάπλωση του κορονοϊού στην Αφρική θεωρείται βέβαιον ότι θα δημιουργήσει νέα μεγάλα μεταναστευτικά κύματα, με πολλούς από τους δυστυχείς που θα ξεριζώνονται να είναι φορείς πολλών ασθενειών, μεταξύ των οποίων και ο Covid-19! Επιπλέον, σε μελέτες των Ηνωμένων Εθνών, ο υπολογισμός του ποσού που θα χρειαστεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εφόσον αυτή εξαπλωθεί στην Αφρική, ξεπερνάει κατά πολύ το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια!

Και στην περίπτωση της Αφρικής, πάντως, επιβεβαιώνεται πως ο κορονοϊός έφερε, έστω και  με τον πλέον δραματικό τρόπο στην επιφάνεια, πολλά από τα πραγματικά και μείζονα προβλήματα της ανθρωπότητας, που οι κυρίαρχοι αυτού του κόσμου, αφού τα δημιουργούσαν, έκαναν ότι δεν τα έβλεπαν! Και ένα από αυτά είναι ασφαλώς και η φτώχεια και η εξαθλίωση σε πολλές περιοχές της μαύρης ηπείρου.

Παράλληλα, όμως, αποδεικνύει και πως τα προβλήματα αυτά εφόσον δεν τα αντιμετωπίζεις, γυρνούν και μπούμερανγκ για τον υπόλοιπο κόσμο…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα