Ο Μπαρνιέ ενδέχεται να “φάει” τον Βέμπερ στη στροφή

Ο Μπαρνιέ ενδέχεται να “φάει” τον Βέμπερ στη στροφή
Μάνφρεντ Βέμπερ, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP) © European Union 2018 - Source : EP

«Είμαι νομιμόφρων, αλλά αν με προτείνει το ΕΛΚ για διάδοχο του Γιούνκερ, θα το δεχτώ με χαρά» είπε σε συνομιλητές του κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο διαπραγματευτής για το Brexit. Στις 28 Μαΐου οι αποφάσεις στο ΕΛΚ

«Λίγος» για διάδοχος του Γιούνκερ θεωρείται από τους ευρωπαϊκούς ηγετικούς κύκλους, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, μετά τις ευρωεκλογές.

Ήδη μάλιστα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να είναι οι επιλογές των ευρωπαίων συντηρητικών για την προεδρία της Κομισιόν, έστω και αν η αντικατάσταση Βέμπερ θα σηματοδοτεί την περιφρόνηση των πολιτών που στις ευρωεκλογές (24-26 Μαΐου) θα κληθούν να ψηφίσουν ως πιθανό διάδοχο του Γιούνκερ τον …Βέμπερ!

Οι αποφάσεις του ΕΛΚ για τον διάδοχο του Γιούνκερ θα ληφθούν στις 28 Μαΐου, στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του κόμματος στις Βρυξέλλες, μάλιστα που θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν το έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι το πρώτο όνομα που συζητείται στο παρασκήνιο προκειμένου να προταθεί για υποψήφιος Πρόεδρος της Κομισιόν αντί του Βέμπερ είναι ο Μισέλ Μπαρνιέ, που έχει την ευθύνη των διαπραγματεύσεων για το Brexit και που θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένος, ενώ –εν αντιθέσει- με τον Βέμπερ έχει απήχηση και πολύ πέρα του «γερμανικού πυρήνα» του ΕΛΚ. Επιπλέον είναι Γάλλος, γεγονός που θα διευκολύνει την επίτευξη στήριξης από τον Μακρόν, με τον οποίον άλλωστε ο γιος του είναι και υποψήφιος στις ευρωεκλογές.

«Είμαι νομιμόφρων, δεν θα υπονομεύσω τον Βέμπερ, αλλά εάν με προτείνει το ΕΛΚ για διάδοχο του Γιούνκερ θα το δεχτώ με χαρά» είπε σε συνομιλητές του-όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας»- κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Μ. Μπαρνιέ…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα