“Πάνο κάντο όπως ο Σαμαράς, μην κατεβαίνεις σε αυτές τις εκλογές”

“Πάνο κάντο όπως ο Σαμαράς, μην κατεβαίνεις σε αυτές τις εκλογές”
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος σε συνέδριο της νεολαίας του κόμματος Eurokinissi

Πολύ κοντά στην απόφαση να μην συμμετάσχουν στην επικείμενη εκλογική μάχη ήταν το βράδυ της Τετάρτης οι ΑΝΕΛ. «Ορφανός» μεγάλος χώρος της ακροδεξιάς, που εκτιμάται ότι μπορεί να τον κερδίσουν Νέα Δημοκρατία και Βελόπουλος.

Πολύ κοντά στην -δύσκολη- απόφαση να μην συμμετάσχουν στις εκλογές βρίσκονταν το Βράδυ της Τετάρτης οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. «Πάνο κάντο όπως ο Σαμαράς, που δεν κατέβηκε όχι απλώς σε μία αλλά σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις μετά την Πολιτική Άνοιξη, με αποτέλεσμα να επιστρέψει μετά ως ευρωβουλευτής και να γίνει ακόμα και αρχηγός της ΝΔ» είναι μερικές από τις εισηγήσεις που έχει δεχθεί ο Π. Καμμένος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας».

Το πολύ μικρό ποσοστό που συγκέντρωσαν, άλλωστε, οι ΑΝΕΛ στις εκλογές καθιστά αδύνατη μία νέα κάθοδο στις κάλπες, καθώς το ενδεχόμενο της απόλυτης συντριβής είναι κάτι παραπάνω από ορατό. Ο χώρος της ακροδεξιάς, πάντως, μένει σε μεγάλο μέρος «ακέφαλος», μετά την αποχώρηση του Γιώργου Καρατζαφέρη από την ηγεσία του ΛΑΟΣ και την μη κάθοδο στις εκλογές, όπως όλα δείχνουν, του Πάνου Καμμένου και του Φαήλου Κρανιδιώτη.

Ο χώρος αυτός, μαζί με τις πολύ μικρές δυνάμεις που συγκέντρωσαν μικρότερες κινήσεις της ακροδεξιάς, αθροίζει ένα ποσοστό που αγγίζει το 4% και που αποτελεί μία καλή δεξαμενή για μεγαλύτερα κόμματα. Παράγοντες που γνωρίζουν το χώρο επιμένουν ότι το ποσοστό αυτό θα το καρπωθούν ΝΔ (ο Κ. Μητσοτάκης ετοιμάζει αμφίπλευρη διεύρυνση του κόμματός του, με στόχο ουσιαστικά τις ψήφους στα δεξιά της Πειραιώς) και της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου, που αποτελεί μετά την επιτυχία στις ευρωεκλογές και τη …μόδα της εποχής στο χώρο της κεντροδεξιάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα