“Παραλήρημα” η ιδέα ένωσης όλων των Αλβανών λέει ο Πρόεδρος της χώρας

“Παραλήρημα” η ιδέα ένωσης όλων των Αλβανών λέει ο Πρόεδρος της χώρας
Ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα σε επίσκεψή του στο Κόσοβο τον Οκτώβριο του 2017 AP

Ο Ιλίρ Μέτα απαντά στα σχέδια για "διόρθωση συνόρων" Σερβίας- Κοσσόβου.

Εναντίον των θέσεων για «ένωση όλων των Αλβανών» εμφανίζεται ο Πρόεδρος της χώρας Ιλίρ Μέτα, ο οποίος σχολιάζοντας τις συζητήσεις για «διόρθωση συνόρων» Σερβίας-Κοσσόβου τόνισε ότι η ιδέα ένωσης των Αλβανών είναι ένα παραλήρημα!

«Ακούμε συχνά να λένε: Γιατί να μην ενωθούν όλοι οι Αλβανοί; Γιατί να μην ενωθούν όλοι οι Σέρβοι; Γιατί να μην ενωθούν όλοι οι Κροάτες; Γιατί να μην ενωθούν όλοι οι Βόσνιοι; Τα δήθεν πατριωτικά αυτά παραληρήματα, πιο πολύ από γραφικά είναι διαβολικά. Είναι μια προσπάθεια  αυταρχικών πολιτικών, συχνά σε συντονισμό μεταξύ τους, να αποφύγουν  την εσωτερική απόδοση λογαριασμού, προκαλώντας με θέματα που απομακρύνουν την προσοχή του κοινού από τις δικές τους ευθύνες», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα. 

Ο Ιλίρ Μέτα εμφανίζεται αργά αλλά σταθερά αντίθετος με τους μεγαλοϊδεατισμούς Ράμα-Θάτσι, ενώ αναδεικνύεται και σε παράγοντα που εγγυάται τη σταθερότητα, όταν η αντιπαράθεση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπάσα έχει ξεπεράσει κάθε όριο και δεν δείχνει σε καμία περίπτωση να αφήνει περιθώρια συμβιβασμού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα