“Πώς άραγε η Κομισιόν συνέβαλε στην ανταλλαγή της Συμφωνίας των Πρεσπών με την διάσωση των συντάξεων;”

“Πώς άραγε η Κομισιόν συνέβαλε στην ανταλλαγή της Συμφωνίας των Πρεσπών με την διάσωση των συντάξεων;”
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου Eurokinissi

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει μετά και τον ορισμό του Μαργαρίτη Σχοινά- που έχει πάρει θέση υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών- στη θέση του αντιπροέδρου της Κομισιόν.

Στην αντεπίθεση περνά η Κουμουνδούρου για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, εκμεταλλευόμενη την προεκλογική στάση της ΝΔ.

“Κύκλοι” του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλιστα, “πετούν το γάντι”, προσωπικά στον πρωθυπουργό και μετά τον ορισμό του Μαργαρίτη Σχοινά στη θέση του αντιπροέδρου της Κομισιόν.

“Μετά το διορισμό του νέου αντιπροέδρου της Κομισιόν κ. Μαργαρίτη Σχοινά, που δήλωνε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι θετική και δεν αφήνει περιθώρια αλυτρωτισμών και εθνικισμών, περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να του ζητήσει να εξηγήσει άμεσα στο πανελλήνιο πώς ακριβώς συνέβαλε η Κομισιόν στην ανταλλαγή της Συμφωνίας των Πρεσπών με τη διάσωση των συντάξεων” τονίζουν χαρακτηριστικά πηγές της Κουμουνδούρου, με το σχόλιό τους να καταλήγει ως εξής:

“Ας το κάνει και τώρα ως πρωθυπουργός, που ομνύει στην πιστή τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών”.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλιστα, φέρεται διατεθειμένο να κάνει ότι μπορεί προκειμένου η ηγεσία της ΝΔ να πληρώσει το πολιτικό κόστος που αναλογεί στη στάση που κράτησε στο “μακεδονικό”, όταν επρόκειτο να υπογραφεί η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και το χρονικό διάστημα μετά την υπογραφή της, όταν είχαν στοχοποιηθεί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού, γραφεία κομμάτων και είχε επικρατήσει μια διχαστική πολιτική. Ώστε να …υλοποιηθεί προφανώς για μια ακόμα φορά η φράση- αξίωμα του Χαρίλαου Φλωράκη πως “ότι κατουράς στη θάλασσα, το βρίσκεις στο αλάτι”!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα