Πώς πρόλαβε η Τασία τον Τσίπρα και ανακοίνωσε η ίδια ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια

Πώς πρόλαβε η Τασία τον Τσίπρα και ανακοίνωσε η ίδια ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια
Η Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Ανυπολόγιστη η ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ από τη συμπεριφορά της αντιπροέδρου της Βουλής. Πολλά τα μηνύματα που έλαβε ο πρωθυπουργός για την απομάκρυνσή της.

«Τασία τελείωσε, δεν μπορεί να είσαι υποψήφια» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός στην κυρία Χριστοδουλοπούλου, στο οργισμένο τηλεφώνημα αργά το απόγευμα της Πέμπτης, μετά τα όσα έγιναν στη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», είχε προγραμματίσει να ανακοινωθεί-πιθανόν και από τον ίδιο- η απομάκρυνση της αντιπροέδρου της Βουλής από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, πλην όμως η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου, με ντρίπλα αλά …Λοσάντα, πρόλαβε και ανακοίνωσε μέσω του ΑΝΤ1 και του Γιώργου Παπαδάκη ότι δεν θα είναι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές!

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου, άλλωστε, δεν παρέστη στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς ευρισκόμενη σε δύσκολη θέση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να απολογηθεί ενώπιον των συντρόφων της.

Η πολιτική ζημιά που έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ από την υπόθεση των μετατάξεων, έστω και εάν το θέμα αφορά σχεδόν όλα τα κόμματα, με πρωταγωνιστικό ρόλο στελεχών της ΝΔ, είναι ανυπολόγιστη, πλην όμως ,σε κάθε περίπτωση, τεράστια. Όχι μόνο υπονόμευσε το κεντρικό δίλημμα που επεχείρησε να θέσει την ίδια ημέρα ο πρωθυπουργός έναντι της ΝΔ αλλά και «ακραίων ευρωπαϊκών δυνάμεων», αλλά και έδωσε βάση στην κριτική της Νέας Δημοκρατίας και μέσων ενημέρωσης για ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τον παλαιοκομματισμό και με την θεωρία των «δικών μας παιδιών» (για να θυμηθούμε τη φράση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έμεινε στην ιστορία), ενώ καταβαράθρωσε ακόμα περισσότερο το ηθικό στο κομματικό στράτευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός έλαβε μηνύματα ακόμα και από κορυφαία στελέχη να διαγράψει την Τασία Χριστοδουλοπούλου ή να την διώξει από το ψηφοδέλτιο, ενώ «δύσκολο» φέρεται να ήταν και το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στον Νίκο Βούτση το μεσημέρι της Πέμπτης, αν και αδικούν τον Πρόεδρο της Βουλής οι επιθέσεις που δέχεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα