Η προειδοποίηση Νικήτα για τον Προκόπη και η συνέχιση της …σαπουνόπερας

Η προειδοποίηση Νικήτα για τον Προκόπη και η συνέχιση της …σαπουνόπερας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Νικήτας Κακλαμάνης Eurokinissi

Γιατί ο αντιπρόεδρος της Βουλής χαρακτηρίζει «λάθος για τον τόπο και την παράταξη» τη μη ανανέωση της θητείας του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας. Ποια νέα ονόματα ακούγονται, χωρίς μάλιστα δική τους ευθύνη!

Μια δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη, αργά το βράδυ της Τρίτης, υπέρ της ανανέωσης της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου, δεν δείχνει απλά το μέγεθος της αποδοχής του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και τις αντιφάσεις εντός αυτής, αλλά και σε πόσο δύσκολο σταυρόλεξο αναδεικνύεται η προεδρική εκλογή για τον πρωθυπουργό.

«Εάν τυχόν δεν προταθεί ο Προκόπης Παυλόπουλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι τεράστιο λάθος για τη χώρα και την παράταξη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Βουλής στην εκπομπή του Γιώργου Μελιγγώνη στο «Kontra Channel». Δήλωση που μάλλον μοιάζει και με «προειδοποίηση» – πώς θα συναινέσει ο ίδιος με την ψήφο του σε μια απόφαση που αποτελεί «λάθος» για την παράταξη, αλλά κυρίως, σύμφωνα με τον ίδιο «λάθος» κυρίως για τον τόπο;

Τα «Παιχνίδια Εξουσίας», σε ρεπορτάζ της Τρίτης, παρουσίασαν με αίσθημα ευθύνης την πραγματική κατάσταση στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος και τις επιπτώσεις που έχει και σε αυτή η συνεχιζόμενη ονοματολογία για το πρόσωπο που θα προταθεί ως ένοικος στην Ηρώδη του Αττικού, ονοματολογία που έχει επιπτώσεις και στο θεσμό και που θίγει ευθέως και το πρόσωπο του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η …σαπουνόπερα, όμως, με την παρέλαση ονομάτων συνεχίζεται …απρόσκοπτα, χωρίς συνήθως καμία ευθύνη των προσώπων που βλέπουν να εμπλέκονται- όχι ότι σε πολλούς δεν αρέσει βέβαια!

Για παράδειγμα, τελευταία «ακούστηκε» το όνομα της Άννας Μπενάκη-Ψαρούδα, πρώην Προέδρου της Βουλής και κορυφαίου πλέον στελέχους της Ακαδημίας Αθηνών, του πρώην υπουργού Οικονομικών επί διακυβέρνησης Σημίτη, του καθηγητή και ανώτερου τραπεζικού στελέχους Νίκου Χριστοδουλάκη και του πρώην υπουργού Τάσου Γιαννίτση. Όλα, βεβαίως, ιδιαίτερα αξιόλογα πρόσωπα- το ερώτημα, όμως, είναι αν βρίσκονται μεταξύ αυτών που συζητάει για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα ο πρωθυπουργός, ο οποίος –το ξαναγράφουμε- διαθέτει την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων στο θέμα..

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα