Προωθούν με ταχύτατους ρυθμούς τα σχέδια για τη “Μεγάλη Αλβανία”

Προωθούν με ταχύτατους ρυθμούς τα σχέδια για τη “Μεγάλη Αλβανία”
O πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα AP

Ράμα και Θάτσι συζήτησαν την κατάργηση των συνόρων Αλβανίας και Κοσόβου εντός των επόμενων μηνών. Έντονες αντιδράσεις από την Σερβία.

Την κατάργηση των συνόρων εντός των επόμενων μηνών μεταξύ της Αλβανίας και του Κοσόβου προωθούν ο Έντι Ράμα και ο Χασίμ Θάτσι.

Στη συνάντηση μάλιστα που είχαν στο περιθώριο της «Διαδικασίας Μπρντο-Μπριούνι» οι δυο πρωθυπουργοί αποφάσισαν μάλιστα να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή. «Συζητήσαμε με τον Έντι Ράμα την …αφαίρεση των συνόρων μεταξύ Αλβανίας και Κοσόβου» δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά σε αλβανικό μέσο ο Πρόεδρος του Κοσυφοπεδίου Χ. Θάτσι, ενώ συμπαρατάχθηκε με τις Ηνωμένες Πολιτείες που τάσσονται υπέρ της τροποποίησης των συνόρων μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» στον διάλογο μεταξύ του Βελιγραδίου και της Πρίστινα.

Τα σχέδια για κατάργηση των συνόρων μεταξύ Αλβανίας και Κοσόβου, που οδηγούν στο πρώτο και μεγαλύτερο-προς το παρόν-βήμα για την «Μεγάλη Αλβανία», προκαλούν την έντονη αντίδραση του Βελιγραδίου.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς χαρακτηρίζει ως  «ιδιαίτερα επικίνδυνα» τα σχέδια αυτά, ενώ ο Έντι Ράμα δεν διστάζει να δηλώσει πως η κατάργηση των συνόρων μεταξύ Αλβανίας και Κοσόβου έχει ως πρότυπο το…

«μοντέλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα