Πρόσωπο από την ευρύτερα αριστερά θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν επιλεγεί ο Παυλόπουλος

Πρόσωπο από την ευρύτερα αριστερά θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν επιλεγεί ο Παυλόπουλος
Αλέξης Τσίπρας - Προκόπης Παυλόπουλος Eurokinissi

Επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας για την ανανέωση της θητείας του νυν Προέδρου, θεωρώντας το πρόσωπο του ενοίκου της Ηρώδη του Αττικού μέρος της εθνικής συνεννόησης.

Σοβαρά ερωτηματικά και μεγάλες απορίες προκαλούν στην ηγεσία της Κουμουνδούρου οι πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός συζητά το ενδεχόμενο να μην ανανεώσει τη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου στην Ηρώδη του Αττικού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, ζητάει ήδη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δικαιολογήσει δημοσίως τυχόν τέτοια απόφαση, καθώς θεωρεί ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος άσκησε σχεδόν άριστα τα καθήκοντά του, προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ αποτελεί και το μοναδικό, ίσως, πρόσωπο που  συγκεντρώνει  στην εκλογή του πάνω από 240 ψήφους και εκλέγεται θριαμβευτικά από την πρώτη ψηφοφορία.

Πολύ περισσότερο που η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί πως ο ρυθμιστής του πολιτεύματος, το πρόσωπο του οποίου (πρέπει να) συμβολίζει την ενότητα  του έθνους, αποτελεί μέρος της εθνικής συνεννόησης, ιδίως σε περιπτώσεις κρίσιμες για τα εθνικά θέματα, όπως είναι η τωρινή –και μάλιστα σε βάθος χρόνου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, θα πρότεινε ο ίδιος τον Προκόπη Παυλόπουλο εάν ο ίδιος ήθελε. Όπως, όμως, αποκάλυψαν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας έχει διαμηνύσει –και σωστά- πως στην περίπτωση που δεν αποτελεί πρόταση του πρωθυπουργού δεν τον ενδιαφέρει τυχόν υποψηφιότητά του.

Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας, αναλόγως και του προσώπου που θα προτείνει ο πρωθυπουργός, προσανατολίζεται να προτείνει για την Προεδρία πρόσωπο από τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς, ίσως και του ευρύτερου χώρου, χωρίς ακόμα να έχει καταλήξει στο πρόσωπο αυτό, καθώς εκ των πραγμάτων η τελική απόφαση συναρτάται από τον υποψήφιο που θα προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως δε έχουν αποκαλύψει τα «Παιχνίδια Εξουσίας», ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να ψηφίσει ούτε την Μαρία Δαμανάκη για την Προεδρία, εφόσον αυτή είναι η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ηρώδη του Αττικού, ούτε-τουλάχιστον αυτή τη στιγμή- κανένα από τα άλλα πρόσωπα τα οποία τα ονόματα έχουν ακουστεί, πολύ περισσότερο πλέον δεν βρίσκεται στο τραπέζι το όνομα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, το οποίο η Κουμουνδούρου εκτιμούσε ως «ενδιαφέρον».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα