Ο ρόλος που παίζουν οι προσωπικές σχέσεις στην πολιτική και στις διακρατικές σχέσεις

Ο ρόλος που παίζουν οι προσωπικές σχέσεις στην πολιτική και στις διακρατικές σχέσεις
Ο Προκόπης Παυλόπουλος Eurokinissi

Η βοήθεια από το Πεκίνο και ο ρόλος του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Μεγάρου Μαξίμου. Το τηλεφώνημα του Γιώργου Γεννηματά στην πρέσβειρα της Κίνας.

Σημαντικό ρόλο στην πολιτική και στις διακρατικές σχέσεις παίζουν ασφαλώς οι προσωπικές σχέσεις.

Το αξίωμα αυτό επιβεβαιώνεται και από τη βοήθεια που έλαβε η Αθήνα από την Κίνα, το πρωί του Σαββάτου, με την αποστολή σημαντικής ιατρικής βοήθειας για τη μάχη κατά του κορονοϊού.

Οι πολύ καλές σχέσεις του Προκόπη Παυλόπουλου, που είχε μεσολαβήσει για την πραγματοποίηση της αποστολής βοήθειας με τον Κινέζο πρόεδρο, συνέβαλαν τα μέγιστα, ενώ θα πρέπει να επισημανθούν και οι αναπτυσσόμενες σχέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού με τη κινεζική ηγεσία. Η πρωτοβουλία του πρώην Προέδρου, πριν λήξει η θητεία του, ήταν βεβαίως γνωστή και σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και υπουργούς όπως ο Νίκος Δένδιας και ο Βασίλης Κικίλιας.

Η πρέσβειρα της Κίνας στη χώρα μας, μάλιστα, είχε κατά την παράδοση της βοήθειας στο αεροδρόμιο των Αθηνών θερμά λόγια για τον πρώην Πρόεδρο της ελληνικής Δημοκρατίας και τις σχέσεις του με τον πρόεδρο της Κίνας.

Με εντολή δε του Πρ. Παυλόπουλου, ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας πρέσβης Γεώργιος Γεννηματάς τηλεφώνησε στην πρέσβειρα της Κίνας, μεταφέροντας τις ευχαριστίες του πρώην Προέδρου και την παράκληση να μεταφερθούν, μαζί με τους χαιρετισμούς του, στον Πρόεδρο της χώρας της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα