Σενάρια απαγόρευσης εξόδου από την Αθήνα το Πάσχα

Σενάρια απαγόρευσης εξόδου από την Αθήνα το Πάσχα
Έλεγχοι από αστυνομικούς σε πολίτες στα διόδια των Αφιδνών Eurokinissi

Ερώτημα εάν και τι εξαιρέσεις θα υπάρξουν ως προς την απαγόρευση μετακινήσεων. Κλειστοί οι ναοί τη Μεγάλη Εβδομάδα, παρά τις πιέσεις. Πρώτο μέλημα της πολιτείας η μη διάδοση της νόσου.

Ακόμα και στο καλό σενάριο, να μην παρατηρηθεί εξάπλωση του κορονοϊού, μεγαλύτερη από αυτή που υπολογίζουν οι ειδικοί, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην απαγόρευση εξόδου από την Αθήνα για το γιορτασμό του Πάσχα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, άλλωστε, έδωσε το στίγμα, δηλώνοντας πως τα περιοριστικά μέτρα θα επεκταθούν και πέραν της 6ης Απριλίου. «Τα μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα μας θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τις 6 Απριλίου», είπε χαρακτηριστικά, καθώς πρώτο μέλημα της πολιτείας αυτή τη στιγμή είναι ο περιορισμός της εξάπλωσης της νόσου.

Έτσι, δεν θα επιτραπεί ούτε η μετάβαση στα χωριά για το γιορτασμό του Πάσχα, με μόνο ερώτημα εάν θα υπάρξουν ή όχι κάποιες εξαιρέσεις (που δεν φαίνεται) και οι οποίες απλώς θα επιβεβαιώνουν τον κανόνα της απαγόρευσης. Πάσχα λοιπόν στην Αθήνα και ψήσιμο στις κουζίνες,  στα …μπαλκόνια και στις …ταράτσες, εφόσον δεν θα παραβιάζεται ο κανόνας του ..συνωστισμού. (Ας προσεχθεί από τώρα η αισχροκέρδεια που σίγουρα θα επιχειρηθεί με το αρνί και ας ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα)!

Την ίδια στιγμή παρά τις πιέσεις ιεραρχών, αλλά και πιστών, να ανοίξουν οι ιεροί ναοί τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας η κυβέρνηση εμφανίζεται αρνητικη.

Είναι χαρακτηριστικό πως ιερωμένοι έφτασαν στο σημείο να ζητούν να μένουν οι πιστοί έξω από τους ναούς, με την αστυνομία να επιβλέπει την τήρηση των κανόνων και της απόστασης που θα τηρούν μεταξύ τους, κάτι που φυσικά δεν μπορεί καν  να  συζητηθεί.

Η διαχείριση των ημερών του Πάσχα, πάντως, αποτελεί ένα νέο μεγάλο στοίχημα για την πολιτεία και βεβαίως, ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα για την ελληνική αστυνομία…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα