Η σφοδρή αντιπαράθεση Κεγκέρογλου- Κωνσταντινόπουλου στην ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ

Η σφοδρή αντιπαράθεση Κεγκέρογλου- Κωνσταντινόπουλου στην ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ
Συνεδρίαση ΚΟΕΣ-ΠΑΣΟΚ. Eurokinissi

Συζητήθηκε η απουσία του Νίκου Ανδρουλάκη από τη συνεδρίαση, με τις ερμηνείες να ποικίλουν, ενώ το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου, με τη Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ να αναβάλλεται για το νέο έτος.

Εύφλεκτο είναι το κλίμα στη Χαριλάου Τρικούπη, παρά την πλήρη επικράτηση της Φώφης Γεννηματά ως προς τον τρόπο διεξαγωγής του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, που θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου.

Χαρακτηριστική του κλίματος αυτού, μάλιστα, είναι η αντιπαράθεση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλη Κεγκέρογλου με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ.

“Οι βουλευτές έχουν ως κύριο αντικείμενό τους την αντιμετώπιση του πολιτικού μας αντίπαλου. Με αυτά πρέπει να ασχολούνται και όχι να δίνουν τροφή στα εσωτερικά μας” φέρεται να είπε ο Β. Κεγκέρογλου, σύμφωνα με όσα ανέφεραν στα “Παιχνίδια Εξουσίας” μέλη της ΚΟΕΣ, που παραβρίσκονταν στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

“Δεν ντρέπεσαι, τι είναι αυτά που λες. Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι για να ενώνει” φέρεται να του απάντησε μεταξύ άλλων ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στον έντονο αντιπαραθετικό διάλογο που είχαν οι δυο άνδρες.

Πολλοί βουλευτές, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχαν “φορτώσει” με δηλώσεις του Βασίλη Κεγκέρογλου, που είχε υποστηρίξει ότι η απόφαση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ για το Συνέδριο, ελήφθη “ομόφωνα”, ενώ μεταξύ άλλων είχαν διαφωνήσει ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης και αρκετοί βουλευτές, όπως η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, η Χαρά Κεφαλίδου, αλλά και ο ίδιος ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Τα ηγετικά κλιμάκια της Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, προσπαθούν να ερμηνεύσουν και την απουσία του Νίκου Ανδρουλάκη από τη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ. Άλλα στελέχη, μάλιστα, εκτιμούν πως ο ευρωβουλευτής και “νούμερο ένα” “δελφίνος” του ΚΙΝΑΛ αποφάσισε να μην δώσει τη μάχη της σύγκρουσης τώρα, αλλά στο Συνέδριο και άλλα πως έχει επιλέξει μια συμβιβαστική στάση, παρά την πίεση που δέχεται από τους “σκληρούς” της ομάδας του, όπως ο Στέφανος Ξεκαλάκης και άλλοι.

Τέλος, η κρίσιμη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ που είχε προγραμματιστεί για τις 7 και 8 Δεκεμβρίου, αναβάλλεται οριστικά, με το στόχο να είναι η πραγματοποίησή της αρχές του 2020.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα