Ο ΣΥΡΙΖΑ αντεπιτίθεται για το σκάνδαλο Novartis

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντεπιτίθεται για το σκάνδαλο Novartis
Tα γραφεία της Novartis Eurokinissi

Γιατί τονίζουν πως το έγγραφο Τουλουπάκη που αποκάλυψε η «Καθημερινή» όχι μόνο δεν επιβεβαιώνει τα περί σκευωρίας, αλλά –όπως αναφέρουν- επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο.

Στην αντεπίθεση περνάει η αξιωματική αντιπολίτευση μετά το έγγραφο της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη που έφερε στο φως της δημοσιότητας την Κυριακή η «Καθημερινή» και, σύμφωνα με το οποίο, οι δυο από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες στο σκάνδαλο Novartis είναι τα ίδια πρόσωπα που προτάθηκαν από δικηγορικό γραφείο να καταθέσουν στις ΗΠΑ, προσδοκώντας οικονομικά οφέλη σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία.

Στελέχη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έσπευσαν να τονίσουν πως το έγγραφο Τουλουπάκη επιβεβαιώνει την σκευωρία Novartis.

«Πρόκειται περί γελοίου ισχυρισμού αφού αυτό που επιβεβαιώνει το έγγραφο είναι το ακριβώς αντίθετο. ΝΔ και ΚΙΝΑΛ το τελευταίο διάστημα επιχειρούν διαρκώς να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να απαξιώσουν το σκάνδαλο ως δήθεν σκευωρία» τονίζουν χαρακτηριστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αντικρούοντας τα επιχειρήματα της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis, ενώ σημειώνουν: «Οι προσπάθειες αυτές εντείνονται, ειδικά μετά τις αποκαλύψεις του ντοκιμαντέρ της Ελβετικής τηλεόρασης και την αναφορά των Εισαγγελέων Διαφθοράς περί εκβιασμού που φέρεται να έκανε ο κ. Στουρνάρας στον τότε προστατευόμενο μάρτυρα, κ. Μανιαδάκη πως αν αλλάξει η κυβέρνηση “μαζί με άλλους δύο πολιτικούς θα συντρίψουν μάρτυρες και Εισαγγελείς”, διότι βλέπουν ότι η Προανακριτική που σύστησαν  τους γυρνά μπούμερανγκ από τις αποκαλύψεις». 

«Επιχείρησαν λοιπόν μία λαθροχειρία στην ερμηνεία του εγγράφου της κας Τουλουπάκη. Ισχυρίζονται πως εάν οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι οι ίδιοι που έχουν καταθέσει και στο FBI τότε δήθεν επιβεβαιώνεται η σκευωρία, αφού μπορεί να το έκαναν προσδοκώντας αμοιβή. Εάν δεχθεί όμως κανείς ότι πρόκειται για τους ίδιους μάρτυρες, τότε αυτό συνιστά παραδοχή πως δεν υπάρχει σκευωρία. Διότι οι καταθέσεις στο FBI για το σκάνδαλο Novartis και στην ελληνική πτυχή του, έγιναν πολύ καιρό (ήδη από το καλοκαίρι του 2016) πριν ξεκινήσει η έρευνα στην Ελλάδα. Και οι μάρτυρες αυτοί κρίθηκαν αξιόπιστοι από το FBI πριν αρχίσει η έρευνα στην Ελλάδα. Επομένως, ούτε οι εισαγγελικές αρχές, τις οποίες εμπλέκει η ΝΔ μέσα στον πανικό της στη δήθεν σκευωρία, ούτε φυσικά κανένα στέλεχος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να “υπαγόρευσαν” στους μάρτυρες τι θα καταθέσουν στην ελληνική Δικαιοσύνη, αφού είχαν ήδη κάνει αντίστοιχες καταγγελίες στο FBI από το καλοκαίρι του 2016. Η μόνη περίπτωση να ισχύουν πλέον τα περί σκευωρίας, είναι να πουν από τη ΝΔ με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι σε αυτήν εμπλέκεται και το FBI!» σημειώνουν τα ίδια στελέχη, τα οποία συμπεραίνουν με νόημα, δείχνοντας και το πλαίσιο της σύγκρουσης που θα ακολουθήσει στην Προανακριτική Επιτροπή:

«Άρα το επίμαχο έγγραφο όχι μόνο δεν επιβεβαιώνει τα περί σκευωρίας, αλλά καταρρίπτει πλήρως τους έωλους ισχυρισμούς ΝΔ και ΚΙΝΑΛ και επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα