Τι σηματοδοτούν οι απουσίες κορυφαίων στελεχών από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Τι σηματοδοτούν οι απουσίες κορυφαίων στελεχών από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής
Εικόνα από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Eurokinissi

Για διάφορους λόγους δεν συμμετείχαν την Παρασκευή, μεταξύ άλλων, οι Κώστας Σκανδαλίδης, Γιώργος Καμίνης, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Μανιάτης, Δημήτρης Κρεμαστινός, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έλειπε για το Συμπόσιο της Σύμης. Απών και ο Σταμάτης Μαλέλης.

Σημαντικές απουσίες υπήρξαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής την περασμένη Παρασκευή, άλλες χωρίς πολιτικό λόγο, άλλες αποστέλλοντας μήνυμα στην ηγεσία και άλλες οι αιτίες των οποίων …αναζητούνται!

Ο Γιώργος Παπανδρέου απουσίαζε για το Συμπόσιο της Σύμης, που φέτος διεξαγόταν στην Κρήτη. Με ενδιαφέρον όμως αναμένεται η ομιλία του στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, καθώς το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με την πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τις εκλογές, να διαφοροποιείται από την ηγεσία, ενώ και ο Δημήτρης Ρέππας πραγματοποίησε την πιο σκληρή κριτική κατά της Φώφης Γεννηματά στη συνεδρίαση της ΚΕ. Αξίζει να σημειωθεί πως από τη συνεδρίαση έλειπε και ο Χάρης Καστανίδης, ο μόνος βουλευτής πέραν του Γιώργου Παπανδρέου που εξελέγη από το ΚΙΔΗΣΟ (Φίλιππος Σαχινίδης και Μιχάλης Καρχιμάκης τελικώς απέτυχαν), με τον Δημήτρη Ρέππα να επιτίθεται στην ηγεσία ότι στη Θεσσαλονίκη πριμοδότησε τον Κυριάκο Κυριάκο του ΠΑΟΚ, αντί τον Χάρη Καστανίδη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρξαν σχέσεις με συγκεκριμένα συμφέροντα.

Αίσθηση προκάλεσαν και οι απουσίες του Κώστα Σκανδαλίδη και του Γιώργου Καμίνη, οι οποίοι –όπως και ο Ανδρέας Λοβέρδος- βρίσκονταν σε προγραμματισμένες διακοπές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χαριλάου Τρικούπη επιθυμούσε την εκλογή Σκανδαλίδη στην Α΄ Αθηνών και δεν είδε με καλό μάτι την απουσία, ενώ άλλα στελέχη υπενθύμιζαν το προεκλογικό σλόγκαν του πρώην υπουργού «Νικάμε ή σκορπάμε» και –όπως έλεγαν- περιμένουν να ακούσουν την άποψή του για το εκλογικό αποτέλεσμα. Δυσαρέσκεια επικρατεί και για τις δηλώσεις του Γ. Καμίνη υπέρ του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο news24/7 στους 88,6, ενώ για την απουσία του Σταμάτη Μαλέλη από τη συνεδρίαση στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη δήλωναν με νόημα «καλύτερα που δεν ήρθε». Παράλληλα, ενδιαφέρον έχει το εάν ο Δημήτρης Κρεμαστινός θα συμμετάσχει εκ νέου στα όργανα, καθώς ηγετικά στελέχη τον θεωρούν περίπου ως «ξένο σώμα»!

Τη Χαριλάου Τρικούπη απασχολεί και η στάση ορισμένων εκ των πρώην βουλευτών που δεν επανεξελέγησαν, όπως ο Γιάννης Μανιάτης και, κυρίως, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, που συνδέεται εκτός από πολιτική και με στενή προσωπική φιλία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα